EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Tegen wie speelt Oranje de kwartfinale van het EK?

Foto: Tegen wie speelt Oranje de kwartfinale van het EK?

Nederland rekende overtuigend af met Roemenië in de achtste finales van het EK en dus kunnen we kijken naar de volgende ronde: de kwartfinales. Wie is daar de tegenstander, wanneer vindt dit treffen plaats en waar in Duitsland? SoccerNews legt het uit.

SN legt uit wat Oranje kan verwachten tijdens de kwartfinale op het EK

In München nam het Nederlands elftal het op tegen Roemenië. Na het echec tegen Oostenrijk kon de ploeg van Ronald Koeman niemand meer onderschatten, maar Oranje had het in de achtste finale op papier wel een stuk zwaarder kunnen treffen. Daarnaast is het geplaatst aan de gunstige kant van het schema, waardoor het onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal niet kan treffen voor de finale. Nederland won van de Roemenen en kijkt nu met z’n allen naar de kwartfinale.

Wie wordt de tegenstander voor Nederland bij de kwartfinale op het EK?

Nederland speelt de kwartfinale tegen Turkije. Dit land won dinsdagavond met 2-1 van Oostenrijk. Door de grote populatie Turkse mensen in Nederland gaat dat een bijzonder duel worden. Orkun Kökcü en Ferdi Kadioglu zijn in ons kikkerlandje geboren, maar komen uit voor de Turkse nationale ploeg. De eerste is door twee gele kaarten dit EK echter geschorst tegen Oranje.

Waar en wanneer speelt Nederland de kwartfinale op het EK?

Voor de kwartfinale trekt Nederland naar Berlijn, naar het Olympiastadion. Daar staat ook de finale gepland. In de hoofdstad kunnen de inwoners de immense Oranje-mensenmassa nog wel herinneren. Dit affiche vindt op zaterdag 6 juli vanaf 21.00 uur plaats.

Wat is de weg naar de finale voor Oranje?

Doordat Nederland aan de gunstige kant van het speelschema zit, ziet de route naar de finale er een stuk minder zwaar uit. In de mogelijke halve eindstrijd wacht wellicht Engeland, maar zij maken tot dusver niet bepaald indruk. Daarnaast moeten zij ook nog zien af te rekenen met Zwitserland in de kwartfinale.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews (ingewikkelde) voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Mooi duel tegen Turkije?

  • Ja!
  • Nee!
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie