EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Trotse Van Dijk reflecteert: ‘Na een hele turbulente week…’

Foto: Trotse Van Dijk reflecteert: ‘Na een hele turbulente week…’

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond de kwartfinale van het EK bereikt. Dat maakt aanvoerder Virgil van Dijk enorm trots. Bij de NOS reageert hij op het duel en op afgelopen week.

Reactie Van Dijk na bereiken kwartfinale

“Trots”, dat gevoel overheerst bij Van Dijk. “Blij ook natuurlijk, omdat we een goede pot hebben neergezet. Verdedigend stonden we solide, we gaven niet zoveel weg. We hadden misschien wel meer moeten scoren. Maar na een hele turbulente week, waarin er heel veel is gezegd, moesten we het wel laten zien vandaag.”

“Ik denk dat dat met vlagen heel goed is gegaan”, vervolgt hij. “Natuurlijk zijn er altijd dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Maar we mogen trots zijn op onszelf, op hoe we hebben gereageerd.”

Vertrouwen

Van Dijk had alle vertrouwen dat Oranje goed voor de dag zou komen. “Ik zie het elke dag in trainingen. Ik heb er alle vertrouwen in. Alleen: wedstrijden zijn toch anders dan trainingen. Dan weet je niet heel erg zeker wat je kan verwachten. Wij zijn wel zelfkritisch. We wisten allemaal dat het beter moest. Daar moet iedereen zijn verantwoordelijkheid in pakken. Op het begin wilde iedereen heel graag, dan kan het chaotisch zijn.”

Hoe nu verder? Dat is de vraag. “Nu is het tijd om te herstellen, heel snel, voor een zwaar potje weer”, antwoordt Van Dijk. “Over het algemeen gaan we dit goed analyseren en goed herstellen vooral, want dat is het allerbelangrijkste. Het voelt misschien een beetje gek dat dat misschien weer tegen Oostenrijk is. We moeten ons zeker niet laten verrassen en heel veel leren van de eerdere wedstrijd, als het Oostenrijk weer zou zijn. Turkije is een goed land, waarbij ze het lastig zullen krijgen.”

Van Dijk heeft zich vandaag als aanvoerder laten gelden.

  • Ja, vind ik wel.
  • Nee, vind ik niet.
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie