PEC en Heracles winnen, NAC in wachtkamer

Foto: PEC en Heracles winnen, NAC in wachtkamer

PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben vrijdagavond een nieuwe stap gezet richting de Eredivisie. De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie maakten geen fout.

Een week na de historische 13-0 overwinning tegen FC Den Bosch heeft PEC Zwolle opnieuw een driepunter tot stand gebracht. De koploper van de KKD boekte een 2-3 overwinning op het veld van Willem II. Haris Medunjanin (tweemaal) en Apostolos Vellios troffen doel, waar Erik Schouten en Michael de Leeuw de spanning terug wisten te brengen.

Heracles Almelo trapte door de winterse omstandigheden pas later af. De nummer twee van de ranglijst worstelde met Jong AZ, maar stapte desondanks als winnaar van het veld af. Ismail Azzaoui maakte in de beginfase de 1-0, waar Rigino Cicilia in de eindfase de tweede treffer produceerde.

NAC wacht in spanning af

In de KKD werd de wedstrijd tussen Almere City FC en Jong FC Utrecht afgelast door de sneeuwval. Het blijft daardoor onduidelijk wie zich de nieuwe periodekampioen mag noemen. PEC Zwolle heeft al een periodetitel op zak, waar NAC Breda na de 4-1 zege op MVV Maastricht in de wachtkamer zit.

De IJslander Elías Már Ómarsson scoorde driemaal voor NAC waar ook Jort van der Sande een doelpunt meepikte. Aan de andere kant zorgde MVV-smaakmaker Ruben van Bommel voor de Limburgse treffer. NAC is nu afhankelijk van het resultaat van Almere, dat móét winnen van Jong FC Utrecht om het Bredase feestje te verpesten.

Overige uitslagen:
FC Dordrecht – De Graafschap 0-4
FC Eindhoven – Jong Ajax 5-1
Helmond Sport – Jong PSV 3-0
Roda JC Kerkrade – Telstar 1-2
TOP Oss – ADO Den Haag 2-3
VVV-Venlo – FC Den Bosch 4-0

Wie pakt de periodetitel?

  • NAC Breda
  • Almere City FC
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie