“Ik heb in Nederland bij PSV altijd in de top gespeeld”

Foto: “Ik heb in Nederland bij PSV altijd in de top gespeeld”

Joshua Brenet koos op de laatste dag van de winterse transfermarkt (31 januari) voor een overstap van TSG 1899 Hoffenheim naar FC Twente, waar FC Groningen eigenlijk veel langer voor hem in de markt was. Toch had de vleugelverdediger meer zin in een verhuizing naar Enschede.

In een interview met Voetbal International legt hij zijn keuze uit: “Twente is een grotere club en staat er beter voor. Dat heeft zeker meegespeeld. Het was verleidelijk. Ik heb in Nederland bij PSV altijd in de top gespeeld en Twente staat in de top vijf. Deze club kan nog Europa in, dan speel je voor iets. Met alle respect voor Groningen, maar zij staan een stuk lager. Dan ga je ook een heel ander soort voetbal spelen. Het was voor mij ook makkelijker om binnen te komen in een team dat goed draait. Ik richt me op beide backposities. Ik kan aan beide kanten uit de voeten.”

Brenet was eigenlijk een beetje verworden tot een vergeten voetballer… Snapt hij dat? “Natuurlijk, ik heb lang niet gespeeld en ben op een zijspoor geraakt bij Hoffenheim. Daarom ben ik teruggekomen naar Nederland. Ik wil me laten zien en van me laten horen. Daar draait het komende half jaar om. Ik wil de fans laten zien wat ik kan. Ik ben er nog steeds.”

Vitesse en het coronavirus

De back speelde een tijdje op huurbasis voor Vitesse: “Ja, en toen kwam corona. Ik had net vier wedstrijden gespeeld toen de competitie werd stilgelegd. Eenmaal terug bij Hoffenheim heb ik gewerkt aan mijn fitheid en stond ik er goed voor, maar ik kreeg geen kans meer. Waarom? Daar heb ik tot op de dag van vandaag geen antwoord op gekregen. Het is wat vaag gelopen. En dan gaan mensen je vergeten, dat is het ergste van alles.”

Verdien 17 keer je inleg als Twente stunt en in de top drie eindigt!

Was jij hem vergeten?

  • Ik wel
  • Ik niet
60+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie