“Botman wil dolgraag naar ons komen”

Foto: “Botman wil dolgraag naar ons komen”

Newcastle United is door de overname een zeer interessante club om naar toe te gaan voor topspelers. Dat zegt mede-eigenaar Amanda Staveley, die ook ingaat op de mogelijke transfer van Sven Botman naar The Magpies.

Newcastle was bereid ver te gaan voor de Nederlandse centrumverdediger van Lille. Botman had zelf ook wel oren naar een move naar Noord-Oost Engeland, maar de Fransen lagen dwars. “We stonden negentiende toen de transferwindow opende. De coronapandemie maakte de markt complexer, omdat clubs hun selectie nu liever intact wilden houden”, begint Staveley in gesprek met The Athletic. “Dus we moesten spelers zien te overtuigen, uitleggen dat we een goede plek zouden zijn om door te groeien. Sommige spelers wilden dolgraag naar ons komen, zoals Sven Botman. Hij is nog steeds geïnteresseerd en praat daar heel open over.”

50 miljoen

Newcastle was bereid zo’n vijftig miljoen te betalen voor de oud-Ajacied. Lille kon echter niet overtuigd worden om hem te laten gaan. “Dit heeft allemaal laten zien dat we het kunnen en dat we in staat zijn om bij ons plan te blijven. We kregen kritiek dat we op de laatste dag nog achter Jesse Lingard aan zaten. Nou, Jesse wilde naar ons komen. Wij hebben alles gedaan, zijn nooit gestopt. Van het begin tot het einde: we zijn niet gestopt met werken.”

In januari kwamen Kieran Trippier, Chris Wood, Bruno Guimarães, Dan Burn en Matt Targett wél naar St.James’ Park. “De zomerse transferwindow wordt belangrijk voor ons”, vult mede-eigenaar Mehrdad Ghodoussi aan. “Gaan we vijf spelers halen? Of twee? Dat weten we niet. We moeten kijken wat de selectie nodig heeft, hoe de markt ervoor staat en zullen dan op de juiste manier handelen. Uiteindelijk willen we een duurzame club opbouwen.”

Treffer van Botman in Lyon? Profiteer van de odd van 15!

Snap je dat Botman zo graag naar Newcastle wil?

  • Ja
  • Nee
115+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie