Lof voor ‘volwassen’ Oranje-uitblinker: ‘Goede combi met Frenkie de Jong’

Foto: Lof voor ‘volwassen’ Oranje-uitblinker: ‘Goede combi met Frenkie de Jong’

Tijjani Reijnders maakte tegen Griekenland opnieuw een sterke indruk in het Nederlands elftal. Voor de voetbalanalisten Ruud Gullit, Marco van Basten en Khalid Boulahrouz is het duidelijk dat de speler van AC Milan vast naast Frenkie de Jong moet komen te spelen op het middenveld van Oranje.

Reijnders maakt indruk

“Dat constante naar voren bewegen, dat is wat je bij veel jongens mist hè”, vertelt Van Basten aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo. Boulahrouz is het eens met Van Basten en stelt dat het van nature in Reijnders zit. “Dat naar voren denken doet hij continu. Bij AZ speelde hij vaak net voor de verdediging, maar hij legt risico’s in zijn spel en in zijn dribbels. Daarom wilde ik hem graag verder naar voren laten spelen, omdat je die risico’s dan mag nemen.”

De oud-international ziet dat Reijnders snel volwassen is geworden in zijn spel. “Dat zelfvertrouwen waar hij bij Milan meespeelt. Hij weet dat hij dit aankan en dat niveau neemt hij nu ook mee naar Oranje. Dan gaat het ook heel makkelijk met dat opendraaien naar voren. Dan moet je de tegenstander in die laatste fase kapot gaan spelen.”

Volgens Gullit is Reijnders door zijn type spel de perfecte aanvulling voor Frenkie de Jong op het middenveld van Oranje. “Dat is echt heel makkelijk. Frenkie wil altijd veel de bal komen halen en het spel verdelen, waardoor Reijnders naar voren kan en gaan lopen.” Toch ziet Boulahrouz Reijnders niet als aanvallende middenvelder. “Als centrale middenvelder kan hij veel meer van box-to-box lopen.”

Moet Reijnders zijn basisplaats houden in Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, ik zie liever iemand anders daar spelen
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie