Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Kieftenbeld wacht op onderhandeling: “Binnenkort kopje koffie”

Foto: Kieftenbeld wacht op onderhandeling: “Binnenkort kopje koffie”

Het seizoen van FC Emmen zit erop. Het leek een kleurloos jaar te worden, maar de play-offs brachten een onverwachts extraatje. Het maakte de teleurstelling na de uitschakeling tegen NAC Breda (0-3) bij Maikel Kieftenbeld niet minder groot. “Ik had in mijn hoofd dat we nog door moesten. Nu is het ineens vakantie”, beseft de verdediger tegenover SoccerNews.

Interview met Maikel Kieftenbeld, aanvoerder FC Emmen

Twee doelpunten in twee minuten draaiden FC Emmen in de halve finale van de play-offs de nek om. Na de 0-2 van NAC schreeuwde aanvoerder Maikel Kieftenbeld het uit van frustratie. “Die goal kwam hard aan, inderdaad. Ik denk er liever niet aan terug, maar er ging van alles fout. Het gaat er niet om wie zijn man liet lopen bij die corner, we deden het als team niet goed. Echt heel zonde.”

De frustratie was extra groot, omdat Emmen zaterdag een goede uitgangspositie had en volgens Kieftenbeld niet onderdeed voor NAC. “We gingen bijna als favoriet de wedstrijd in. De teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en het waren details die de doorslag gaven. Wij verdedigden niet goed bij de tegendoelpunten. Zij hadden een moment waarop ze een rode kaart konden krijgen, maar die niet kregen. Dat soort details beslissen de wedstrijd.”

Een compliment

Na de boosheid en de teleurstelling verwacht Kieftenbeld binnenkort trots te voelen. Hij beseft dat FC Emmen een wisselvallig seizoen toch nog kleur heeft gegeven. Na een flinke vormcrisis werd trainer Fred Grim vervangen door Alfons Arts, die zeven duels ongeslagen bleef en de Drentse club op het nippertje naar de play-offs loodste. “We kwamen uit het niets en hebben keihard gevochten om het om te draaien. Dat is moeilijk in het voetbal. Als het tegenzit, moet je opstaan. Dat hebben we gedaan en daar ben ik als aanvoerder trots op. Onze veerkracht verdient een compliment.”

Voor Kieftenbeld was het een jaar waarin hij zich weer volledig voetballer kon voelen. Nadat hij vorig seizoen bij zijn debuut voor Emmen een kruisbandblessure opliep, speelde hij zichzelf dit seizoen weer in de basis. “Die blessure ligt inmiddels ver achter me. Ik ben blij dat ik fit ben en de tweede helft van het seizoen veel heb gespeeld. Het blijft mooi om met het team bezig te zijn en wedstrijden te winnen. Dat is een fantastisch gevoel. Ik hoop daar nog vele jaren mee door te gaan.”

Aflopend contract

In juni wordt Kieftenbeld 34 jaar. Zijn contract bij Emmen loopt diezelfde maand af. Vlak na de uitschakeling komt de vraag snel, maar de blik moet ook weer vooruit. Heeft hij enig idee wat de toekomst brengt? “Nee, nog niet. De play-offs zijn net afgelopen. Daar lag de focus op. Ik moet eerst even uitblazen en bijkomen. Het is nu ineens vakantie. We gaan zien wat er deze zomer gaat gebeuren.”

Een langer verblijf van Kieftenbeld bij Emmen behoort zeker tot de mogelijkheden. Het zou raar zijn als de clubleiding níét met hun aanvoerder om de tafel gaat. “Dat lijkt me de normale gang van zaken. Nu iedereen weet waar ze aan toe zijn, kunnen er plannen gemaakt worden. Ik sta natuurlijk open voor Emmen. Ik heb hier twee seizoenen achter de rug en ervaar het als een fijne club. Ik ben er zo kort na de wedstrijd niet mee bezig, maar we zullen zeker een kop koffie drinken.”

Moet Emmen Kieftenbeld behouden?

  • Ja, ze kunnen hem goed gebruiken.
  • Nee, beter een vervanger zoeken.
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie