Voorbeschouwing: welke clubs zetten een stap naar de finale van de play-offs?

Foto: Voorbeschouwing: welke clubs zetten een stap naar de finale van de play-offs?


Er zijn nog vier clubs over in de strijd om het laatste plekje in de Eredivisie voor komend seizoen. In de eerste halve finales van de play-offs om promotie en degradatie staan de wedstrijden NAC Breda tegen FC Emmen en ADO Den Haag tegen Excelsior op het programma. Welke clubs zetten een eerste stap naar de finale? In deze voorbeschouwing vind je informatie over de duels en bijpassende wedtips.

NAC Breda – FC Emmen

NAC Breda is tot nu toe de verrassing van deze knock-outwedstrijden. In de Keuken Kampioen Divisie eindigde de club op de achtste plaats, waarmee NAC de laagst geplaatste club in de play-offs was. In de vorige ronde nam het team van trainer Jean-Paul van Gastel het op tegen Roda JC. Tijdens de reguliere competitie verloor NAC tweemaal van de Limburgse club, maar in het tweeluik om promotie waren de Brabanders de sterkere ploeg. Thuis won de club met 3-1 van Roda en in het uitduel zelfs met 0-5. NAC Breda ging met een stand van 0-1 de rust in. Na de rust kwam de ploeg echt los en scoorde nog viermaal. Door de gecombineerde 1-8 overwinning kan de ploeg uit Breda met enig vertrouwen toeleven naar de halve finale tegen FC Emmen.

FC Emmen verkeert in een prima vorm. De ploeg wist in de eerste ronde van de play-offs van FC Dordrecht te winnen. Thuis eindigde het duel in 2-2 en in de uitwedstrijd werd met 0-1 gewonnen. In de eerste ontmoeting was Dordrecht duidelijk de betere ploeg, maar Emmen overleefde de mindere fase en wist in de tweede wedstrijd met 0-1 te winnen. Vincente Besuijen schoot Emmen in de 88e minuut naar de halve finale van de play-offs. Dankzij deze uitslagen is FC Emmen nu al zes wedstrijden ongeslagen, met vijf overwinningen en één gelijkspel.

Emmen moet het in de wedstrijden vooral hebben van de uitstekende defensie. In de aanval mist de club een echte afmaker, maar door het achterin dicht te houden heeft Emmen doorgaans aan één of twee doelpunten genoeg om de wedstrijd te beslissen. Met Eric Oelschlägel heeft de club een uitstekende keeper onder de lat staan die de meubelen voor de club al een aantal keer heeft gered.

Wedtip NAC Breda – FC Emmen

Beide ploegen hebben twee goede wedstrijden achter de rug. FC Emmen heeft vooral indruk gemaakt door z’n solide verdediging, terwijl NAC Breda uitblonk in het scoren. Bij Unibet wordt NAC gezien als de favoriet voor dit duel. Gezien de uitstekende prestaties in de twee wedstrijden tegen Roda JC is dat begrijpelijk. Daarom is onze wedtip ‘NAC Breda wint’ met een quotering van 2.05 bij Unibet.

NAC Breda wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

ADO Den Haag – Excelsior

Ondanks een minder begin van dit seizoen heeft ADO Den Haag zich toch weten te plaatsen voor de play-offs. In de eerste ronde was De Graafschap de tegenstander. Het eerste duel eindigde in een 2-3 overwinning voor ADO. In de thuiswedstrijd had de ploeg het voordeel van een voorsprong. Na 36 minuten stond het 2-0 en leek de buit binnen tegen De Graafschap. Echter, in de tweede helft scoorde de tegenstander twee doelpunten, waardoor het 2-2 werd. Nadat Amir Absalem in de 78e minuut een rode kaart kreeg, was het puur overleven voor ADO Den Haag. Het derde doelpunt van De Graafschap werd voorkomen, en zo wist de club uiteindelijk met 5-4 te winnen over twee duels. Absalem is er wegens een schorsing logischerwijs niet bij in het eerste duel tegen Excelsior.

Voor de overige drie teams draait het om promotiewedstrijden naar de Eredivisie, terwijl Excelsior juist vecht om degradatie te voorkomen. De club speelde dit seizoen op het hoogste niveau van Nederland, maar eindigde als zestiende. Daardoor moet de Kralingse ploeg nu deelnemen aan de nacompetitie. Excelsior eindigde met evenveel punten als RKC Waalwijk in de Eredivisie, maar greep door een slechter doelsaldo naast de vijftiende plaats.

Excelsior komt in de halve finales van deze play-offs binnen. Op papier zou de club goed genoeg moeten zijn om degradatie af te wenden, maar in de afgelopen jaren is het vaak lastig gebleken voor Eredivisieclubs om zich te handhaven in deze knock-outwedstrijden. Excelsior verloor afgelopen weekend de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-0 van Feyenoord. Daarvoor won de club zelf met 4-0 van Heracles. Excelsior wordt echt gedragen door de flitsen van Couhaib Driouech. Als hij in vorm is, zou het goed moeten komen voor de club uit Rotterdam.

Wedtip ADO Den Haag – Excelsior

Excelsior heeft op papier de betere ploeg en zou ADO met speels gemak moeten kunnen verslaan. Het is echter de vraag hoe de spelers van de Rotterdamse club er fysiek en mentaal voorstaan na de 4-0 nederlaag in De Kuip. Doelpunten lijken in ieder geval gegarandeerd in deze wedstrijd. ADO scoort gemakkelijk, maar krijgt ook veel doelpunten tegen. Onze wedtip is dan ook ‘Meer dan 2,5 doelpunten’ met een quotering van 1.58 bij Unibet.

Meer van 2,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie