Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Onrustig NAC mag blijven hopen op Eredivisie na kielhalen Emmen

Foto: Onrustig NAC mag blijven hopen op Eredivisie na kielhalen Emmen

Een uiterst onrustig jaar van NAC Breda kan zomaar alsnog in euforie eindigen. De nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie rekende zaterdagmiddag in de halve finale van de play-offs af met FC Emmen, dat werd overklast door de bezoekers uit Breda (0-3) en promotie uit het hoofd kan zetten.

Verslag FC Emmen – NAC Breda vanuit het stadion

NAC zocht vanaf het begin de aanval en creëerde ook het meeste gevaar. De tweede corner in acht minuten belandde via Fredrik Oldrup Jensen zelfs op de paal, maar er was al gefloten door de scheidsrechter. FC Emmen zocht ook de gang naar voren, maar stuitte op een compacte verdediging en kwam niet dichtbij het doel. De 0-1 van NAC kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. 

Sigurd Haugen kreeg de bal aangespeeld op randje zestien, zette een combinatie op en schoot vervolgens uit de draai raak. De Noorse spits nam NAC met zijn goal opnieuw bij de hand, net als in de andere drie play off-wedstrijden, waarin hij elke keer scoorde. Het publiek in de Oude Meerdijk was amper van de klap bekomen, of de bal lag alweer in het doel. 

NAC deelt mokerslag uit

NAC maakte dit keer optimaal gebruik van de volgende corner. Dominik Janošek vond de inlopende Jan Van den Bergh, die helemaal vrij werd gelaten en in de lange hoek kon koppen. De vreugde in het meegereisde uitvak was enorm, de frustratie bij Emmen misschien nog wel groter. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld schreeuwde het van zich af. Hij stond met zijn teamgenoten ineens voor de zware taak twee tegendoelpunten weg te werken. Scheidsrechter hielp niet mee door Janošek slechts geel te geven na een harde overtreding op Mike Te Wierik, die ook met rood bestraft had kunnen worden. Maar ook de matige aanvalspogingen die de thuisploeg tot het rustsignaal ondernam, boden weinig perspectief op een comeback.

Jan Van den Bergh, maker van de snelle 0-2.

Als Emmen na rust snel de aansluitingstreffer zou maken, kon het zomaar weer alle kanten op. Desley Ubbink had die taak begrepen en was dichtbij met een schot, dat naast het doel vloog. Ook een enorme kans van Piotr Parzyszek eindigde niet in het doel. Daarna maakte NAC aan alle Drentse hoop een einde door de 0-3 te maken. Roy Kuijpers ging op avontuur, dribbelde vanaf rechts naar binnen en schoot geweldig binnen in de linkerbovenhoek. Het seizoen van Emmen eindigde hier. NAC zat op rozen en kon de finale van de play offs ruiken. 

Onrustig seizoen

Na een jaar waarin Peter Hyballa werd ontslagen, Jean-Paul van Gastel tegen zijn wil in bij de club werd behouden, de algemeen directeur na zes maanden vertrok en de play offs op het nippertje werden gehaald, ziet de wereld er in Breda voorlopig alsnog hoopvol uit. In de laatste ronde kan tegen ADO Den Haag of Excelsior promotie naar de Eredivisie worden afgedwongen. FC Emmen, voor wie het bereiken van de play-offs op zich al een onverwachts extraatje was, gaat zich richten op nog een jaar Keuken Kampioen Divisie.

Scoreverloop: 0-1 (12′) Sigurd Haugen, 0-2 (14′) Jan van den Bergh, 0-3 (56′) Roy Kuijpers.

Gaat NAC de Eredivisie halen?

  • Ja, denk ik wel.
  • Nee, denk ik niet.
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie