NAC en Emmen houden het spannend na kletsnatte play-offwedstrijd

NAC Breda en FC Emmen bleken aan elkaar gewaagd. De twee KKD-ploegen streden dinsdagavond om een plekje in de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Het werd 1-1 in Breda, waardoor de return op De Oude Meerdijk razend spannend belooft te worden.

Wedstrijdverslag NAC Breda – FC Emmen

Het spel in het Rat Verlegh ging in de eerste helft op en neer. Kansje voor NAC, kansje voor Emmen en vervolgens weer een kansje voor NAC. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Sigurd Haugen werd weggestoken richting het doel van FC Emmen, maar doelman Oelschlagel keerde de inzet van de Noorse spits goed.

Kort voor rust moest de Emmense goalie in Haugen toch zijn meerdere erkennen. De gedreven spits kreeg vleugels na zijn grote kans en kopte in minuut 38 de 1-0 tegen de touwen. Even daarvoor was Emmen al met de schrik vrijgekomen. Dominik Janosek zag zijn vrije trap via de muur tegen het aluminium aan zwabberen.

Hands Martina

De 1-0 van Breda gaf de thuisploeg energie. Dat was na rust ook nog te zien, want de thuisploeg joeg op de 2-0. Ondanks wat kleine kansjes lukte het niet om de voorsprong te vergroten. Aan de andere kant lukte het Emmen niet om de gelijkmaker binnen te werken. Pas in de slotfase kwam Emmen tot scoren. Na hands van Cuco Martina schoot Vicente Besuijen de gegeven strafschop binnen: 1-1.

Even dacht Emmen er met de winst vandoor te gaan. Keeper Pepijn van de Merbel redde een moeilijke bal, maar had de bal niet direct onder controle. Toen de doelman de bal helemaal onder controle had, werd de bal alsnog over de lijn getikt. Er werd langs de lijn al feestgevierd, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd.

Scoreverloop: 38. Sigurd Haugen 1-0, 82. Vicente Besuijen (pen.) 1-1.

Welke ploeg bereikt de finale van de play-offs?