Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Bizar gerucht over ‘Ajax-stunttransfer’

Foto: Bizar gerucht over ‘Ajax-stunttransfer’

Ajax heeft geen geld en is dus kansloos in de strijd om een voetballer die een marktwaarde van zeventien miljoen euro vertegenwoordigt. Toch denken de Turkse roddelmedia dat de Amsterdammers nóg een poging willen wagen voor Kerem Aktürkoglu.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax alwéér aan Kerem Aktürkoglu gelinkt

Het is niet voor het eerst dat de nummer vijf van de Eredivisie gelinkt wordt aan de 25-jarige speler van Galatasaray, die als nummer tien én op beide flanken uit de voeten kan. Voorafgaand aan het huidige voetbalseizoen was er al sprake van interesse, die toen wél concreet was, maar Ajax wilde niet voor zijn doelwit betalen wat Cim Bom Bom voor ogen had.

Is twee keer dan scheepsrecht? In Turkije denkt men dat de nieuwe coach in de Johan Cruijff ArenA, Francesco Farioli, Aktürkoglu maar wat graag wil hebben. Maar gezien de marktwaarde (zeventien miljoen dus) van de teamgenoot van Hakim Ziyech én zijn doorlopende contract in Istanbul (tot 2026) lijkt het voor titulair technisch directeur Alex Kroes een onbegonnen zaak om de voetballer in kwestie naar onze hoofdstad te halen.

Farioli: “We hebben wat ideeën”

Het is algemeen bekend dat Ajax eerst moet verkopen alvorens de Amsterdammers zélf de markt kunnen betreden. Farioli liet over de beperkte (financiële) mogelijkheden weten: “We hebben wat ideeën. Maar mijn wensen gaan over meer dan geld of transfers, het gaat over bereidheid en verlangen om te werken. Uit de gesprekken met Alex en alle andere betrokkenen, was vooral veel energie om het te laten slagen. Want het was niet de makkelijkste transfer, ook niet voor mij. Maar iedereen die betrokken was, heeft hard gewerkt om deze deal voor elkaar te krijgen. Dat is voor mij de belangrijkste steun die ik nodig heb.”

Onmogelijk?

  • Lijkt me wel
  • Waarom?
6190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie