EK 2024 over:

 • - -
  Dagen
 • - -
  Uur
 • - -
  Min.
 • - -
  Sec.

Wed mee op het EK 2024 bij

“Als ik niet geblesseerd was geraakt, had ik waarschijnlijk op het WK gespeeld”

Foto: “Als ik niet geblesseerd was geraakt, had ik waarschijnlijk op het WK gespeeld”

Oud-keeper Michel Vorm keepte 335 wedstrijden bij clubs zoals FC Utrecht, Swansea City en Tottenham Hotspur. Ook stond hij vijftien keer onder de lat bij het Nederlands Elftal. In gesprek met Soccernews-verslaggeefster Anouk Hoogendijk vertelt Vorm over zijn spelerscarrière en de route na zijn loopbaan. 

Michel Vorm over zijn spelerscarrière en de route na zijn loopbaan

In de binnenstad van Utrecht heeft Michel Vorm zijn eigen barbershop geopend. Vijf jaar geleden begon hij samen met collega Maeson Bennett het avontuur als mede-eigenaar van Maesons. “Met de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn carrière en de plekken die ik heb bezocht, heb ik een goed beeld van wat mensen leuk vinden”, zegt Vorm. Kwaliteit staat voorop voor hem. “Je weet natuurlijk niet precies hoe het gaat worden, maar je hebt wel een duidelijke visie op wat je zoekt.”

WK 2010

Vorm werd opgeroepen voor het WK in 2010, maar de Utrechter kwam tijdens dit toernooi niet in actie. “Ik was als kind zo blij om sowieso voor het Nederlands Elftal opgeroepen te worden.” Vorm speelde destijds bij FC Utrecht. “Het is niet heel groot gegeven om voor een speler van FC Utrecht om bij Oranje te komen, laat staan mee te gaan naar een WK of EK.”

De IJsselsteiner haalt herinneringen op hoe het er destijds aan toe ging. “Het was toen de tijd heel duidelijk dat er een vaste basiself en dat was voor elke speler lastig om daar tussen te komen.” Desondanks vond Vorm het een geweldige ervaring. “Dat was fantastisch om mee te maken. Maarten Stekelenburg was toen de eerste keeper, en die rolverdeling was heel duidelijk.”

Blessure

Wederom werd Vorm geselecteerd op een Wereldkampioenschap voor Nederland, in 2014. Dit keer speelde hij bij de Welsche club Swansea City. Echter, tijdens dit eindtoernooi kwam hij wel tot speelminuten, welgeteld 2 minuten. “Tijdens de kwalificatie heb ik veel gespeeld, maar raakte ik geblesseerd.” De vervanger van hem was Jasper Cillessen. Hij deed het zo goed dat hij ook op het WK een basisplaats had. “Als ik niet geblesseerd was geraakt, had ik waarschijnlijk op het WK gespeeld.”

Gestopt

Op 26 oktober 2020 vond Vorm het mooi geweest en zette een punt achter zijn loopbaan. Op dat moment was hij net vertrokken bij de Engelse topclub Tottenham Hotspur. “Ik had eventueel wel langer door kunnen gaan, maar de situatie met corona heeft versterkt dat het voor mij wel mooi was geweest.” Vorm geeft toe dat hij geen plezier meer uit het voetbal haalde. “Als dat stukje wegvalt, dan maak je op een gegeven moment een keuze. Een keeper is toch een ander soort vak dan een veldspeler.”

Overvliegen

Tijdens het Wereldkampioenschap van 2014 liet Vorm Bennett overvliegen vanuit Nederland naar Brazilië. “Hij heeft geknipt bij mij in de kamer, uiteindelijk is het hele team een knipbeurt gehad”, lacht Vorm. Niet alleen de spelers wilden zich laten knippen, ook Louis van Gaal en assistent-trainer Patrick Kluivert kwamen bij Bennett in de stoel zitten.

Michel Vorm ging van WK naar barbershop: “Zelfs Van Gaal liet zich knippen” | SN Exclusive

Heeft Michel Vorm een succesvolle carrière gehad?

 • Ja
 • Nee
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie