Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Einde carrière Joey Veerman na blunder’

Foto: ‘Einde carrière Joey Veerman na blunder’

Joey Veerman heeft een geweldig seizoen achter de rug bij PSV en wordt gelinkt aan een paar van de allergrootste clubs op deze planeet: Real Madrid en Liverpool. Wim Kieft waarschuwt de spelmaker echter voor ‘einde carrière’ als hij de foute beslissing neemt. Dat kán namelijk gebeuren, aldus de man die het EK van 1988 won met het Nederlands elftal.

‘Joey Veerman naar Real Madrid? Kan einde carrière zijn’

In zijn column in De Telegraaf looft Kieft Teun Koopmeiners, die voor Atalanta Bergamo koos na zijn AZ-periode: “Maak eerst die tussenstap, ontwikkel je bij een subtopper uit een grote competitie die meedoet in de eindfase van de Europa League of Conference League. Maak je daar waar zoals Koopmeiners bezig is te doen en dan komt die stap naar de top vanzelf. Nu is hij een volwaardige topspeler die internationaal goed mee kan in de top.”

Vervolgens komt Veerman aan bod: “Los van de vraag of Joey Veerman sowieso op verlanglijstjes staat van de grote clubs uit de grote competities; na PSV kan hij veel beter een tussenstap maken om de internationale top te bereiken. Bij een subtopper krijg je meer tijd en ruimte om verder te groeien en te leren wat het inhoudt om in de top te spelen.”

Daarna gaat Kieft dus nog veel verder: “Dat zou Veerman mee moeten nemen in zijn keus voor een nieuwe uitdaging na z’n gloriejaar bij PSV. Kies voor je sportieve ontwikkeling, zet geld niet op de eerste plaats en weet dat de keus voor een topclub boven een ontwikkelingstraject bij een subtopper zomaar einde carrière kan zijn.”

Ander voorbeeld: Donny van de Beek

Dat lijkt wat overdreven. Aan de andere kant: Donny van de Beek ging van Ajax naar Manchester United, speelde daar amper, werd dit seizoen uitgeleend aan Eintracht Frankfurt en kwam daar óók niet in actie. Kun je een dergelijk traject ‘einde carrière’ noemen?

Einde carrière als hij de verkeerde club kiest?

  • Ja
  • Beetje overdreven…
10453+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie