Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

STEMMEN MAAR! Wie was de beste linker centrale verdediger? | SN Team van het Seizoen

Foto: STEMMEN MAAR! Wie was de beste linker centrale verdediger? | SN Team van het Seizoen

Dames en heren en iedereen die SoccerNews zo kort op de voet volgt, het is weer tijd voor het SoccerNews Team van het Seizoen! Elke week keken jullie massaal zaterdagochtend naar ons prachtige SN Team van de Week en uit die 34 teams plus voorselecties is een shortlist gerold van liefst 44 sterspelers uit de Eredivisie. Maar welk elftal is het allerbeste? Jij kan jouw favorieten in het SN Team van het Seizoen 2023-2024 stemmen! Vandaag gaan we verder in onze 1-4-3-3-opstelling met de linker centrale verdediger.

Linker centrale verdediger SN Team van het Seizoen: Dávid Hancko, Olivier Boscagli, Riechedly Bazoer of Robin Pröpper?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van het SN Team van de Week (x34), statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan onderaan dit bericht, maar ook via Instagram, FacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen!

Dávid Hancko (Feyenoord)

Slechts twee spelers hadden meer uitverkiezingen voor het SN Team van de Week dan Dávid Hancko. De Feyenoord-verdediger mocht zich liefst 9 keer opmaken voor een plekje in het sterrenteam. Vaak was hij de grootste ster. Het komt niet vaak voor dat een centrale verdediger zo opvalt als de Slowaak van Rotterdam. Hancko scoorde namelijk 5 keer en gaf 2 assists. Maar daar is niet waar we de sierlijke verdediger aan zullen herinneren. Denk aan een lange pass op maat en je ziet Hancko voor je. Zijn passnauwkeurigheid (89,2 procent over het hele seizoen) is onovertroffen. Hij straalt rust uit in De Kuip en zag zijn marktwaarde explosief stijgen. Feyenoord kan de absolute hoofdprijs vragen, zeker nu hij in de running is voor het SN Team van het Seizoen.

Olivier Boscagli (PSV)

Van alle verdedigers kon Olivier Boscagli zich misschien nog wel het beste spiegelen aan Hancko. De technische centrumverdediger van PSV noteerde 3 goals en 4 assists en een passpercentage van 87,5 procent. Ook op andere percentages (tackles en duels) komt hij met met ruimt 60 procent in de buurt van Hancko die tussen de 65-70 procent zit. Zeer vergelijkbare spelers dus, maar Boscagli werd kampioen en kreeg de minste tegendoelpunten tegen. Op papier heeft Boscagli een beter seizoen gedraaid, dus dan kies je voor hem. Of toch niet?

Riechedly Bazoer (AZ)

Want we hebben nog twee kandidaten, te beginnen met Riechedly Bazoer. De sterke centrale verdediger van AZ. Na jaren van schipperen heeft hij in Alkmaar zijn plek gevonden en zit hij weer lekker in zijn vel. Dat zie je gelijk aan zijn statistieken. Hij is op gebied van passing (89,9 procent), dribbels (75 procent) en tackles (84,2 procent) namelijk beter dan die twee hierboven. Op duels (56,1 procent) is hij dan weer een stukje minder. Ook noteerde hij aanvallend slechts 1 assist. Maar Bazoer hoef je daarvoor ook niet meer op te stellen. Wel voor een passende verdediger, een opbouwer die de bal op de juiste manier diep geeft. Helaas worden voorassists van assists niet bijgehouden. Gun jij Bazoer een plekje in het SN Team van het Seizoen?

Robin Pröpper (FC Twente)

Robin Pröpper staat ook nog op onze shortlist. De FC Twente-verdediger is zo’n speler die nooit zo opvalt maar oh zo belangrijk is voor het elftal. Hij zat tig keer in de voorselectie van het SN Team van de Week, maar overleefde de strenge selectie slechts 1 keer. Pröpper is betrouwbaarheid en dat is een van de belangrijkste eigenschappen van een verdediger. Qua statistieken is hij vergelijkbaar met Boscagli, al geeft Pröpper geen assists. In de lucht is hij wel de beste en je kan hem gerust in de topwedstrijden erin zetten. Pröpper is een zekerheidje bij FC Twente, ook bij jou?

Wie wordt jouw linker centrale verdediger?

  • Hancko
  • Boscagli
  • Bazoer
  • Pröpper
852+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie