Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Southampton wint ‘wedstrijd om 160 miljoen’

Foto: Southampton wint ‘wedstrijd om 160 miljoen’

Southampton heeft zich op zaterdag als laatste bij het lijstje Premier League-deelnemers voor volgend seizoen gevoegd. In het Wembley Stadium, gisteren nog het decor van de FA Cup-finale tussen Manchester City en Manchester United (1-2), waren The Saints met 0-1 te sterk voor het Leeds United van Joël Piroe en Crysencio Summerville.

Southampton promoveert naar Premier League

Er werd vooral veel verwacht van Summerville, maar die verzoop in de eerste helft een beetje, en ook Piroe kon maar mondjesmaat gevaarlijk worden. Aan de andere kant van het veld was dat wel anders: Adam Armstrong werd in stelling gebracht door Will Smallbone en zette in de 24e minuut de 0-1 op het scorebord, tot grote vreugde van de meegereisde Southampton-fans.

Eigenlijk had de spits van The Saints (21 doelpunten en 13 assists) de marge daarna naar twee moeten tillen, toen hij na een vrije trap gevaarlijk opdook voor het doel van Leeds, maar dit keer lag Illan Meslier in de weg.

James raakt de lat

In de tweede helft schakelde Leeds een tandje bij en ook Summerville liet zich veel meer gelden. De jonge buitenspeler kreeg een goede schietkans, maar het lukte hem niet om de bal tussen de palen te krijgen. Het spel golfde op en neer op een kolkend Wembley en Samuel Edozie had de 0-2 op zijn schoen, maar zijn poging miste de kruising maar net. Daarna raakte Daniel James de lat met een volley, maar dichter bij een goal kwamen The Whites niet.

Southampton speelt volgend seizoen dus in de Premier League, net als Leicester City en Ipswich Town. Naar verluidt levert het The Saints een kapitaalinjectie (aan televisiegelden) van maar liefst 160 miljoen euro op.

Scoreverloop: 0-1 (24′) A. Armstrong

Tof?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie