MVV doet talentvolle Van Bommel-telg contractvoorstel

Foto: MVV doet talentvolle Van Bommel-telg contractvoorstel

Het in de Keuken Kampioen Divisie sterk presterende MVV heeft veel scorend aanvaller Ruben van Bommel een contractvoorstel gedaan om hem langer aan de club te binden. De zoon van oud-international en huidig trainer van FC Antwerp Mark van Bommel heeft dit aanbod in beraad. Dat bevestigen bronnen binnen MVV tegenover SoccerNews.nl.

De achttienjarige vleugelspits, die tot nu toe zes keer scoorde in zeventien wedstrijden voor de rood-witten, speelt op dit moment nog zonder contract bij MVV. De technische leiding van de hoogvlieger in de KKD wil daar echter heel snel verandering in brengen. Daarom is de linksbuiten een voorstel gedaan om ook de komende seizoenen in stadion De Geusselt te zien te kunnen zijn.

Van Bommel zelf bedenkt zich op dit moment wat de beste vervolgstap in zijn loopbaan zou moeten zijn. Dit seizoen heeft hij zich ontpopt tot sterkhouder bij de Limburgers die vriend en vijand verbazen, gezien het lage spelersbudget, door al vele maandenlang mee te draaien in de top van de ranglijst, vlak achter de absolute titelkandidaten Heracles Almelo en PEC Zwolle.

Twee ploegen waar MVV overigens tijdens de eerste confrontaties in uitwedstrijden tegen gelijkspeelde (Heracles) en zelfs won (PEC). Zonder meer knappe prestaties van een club die in de voorbije jaren eigenlijk alleen maar kommer en kwel kende. De kentering kwam in de laatste fase van vorig seizoen, toen assistent-trainer Maurice Verberne het stokje overnam van de ontslagen Klaas Wels.

Teamgeest

De Maastrichtse club liet vanaf dat moment zien over een flinke portie teamgeest te beschikken, waar Ruben van Bommel zeker dit seizoen een heel belangrijke rol in speelt. De vleugelflitser blijkt over flink wat talent en branie te beschikken, net zoals zijn vader die in het verleden in de top van Nederland, Duitsland, Spanje en Italië speelde.

Ruben van Bommel, die naast zijn doelpunten tot op heden twee assists op zijn naam heeft staan, wordt door de fanatieke aanhang op handen gedragen. Deze fans hopen van ganser harte dat hij zijn handtekening zal gaan zetten onder een langjarig contract, waardoor hij zeker ook volgend seizoen in het shirt van de zogeheten sterdragers te bewonderen zal zijn.

Die kans is in ieder geval aanwezig, gezien het feit dat technische baas Ronny van Geneugden (in het verleden onder meer zelf als speler actief bij RKC in Waalwijk) hem een contractvoorstel heeft gedaan. Daarbij hoopt de Maastrichtse club daarna eventueel nog een transfersom voor het grote talent te kunnen ontvangen.

Thomas van Bommel

Bij MVV speelt overigens nóg een zoon van oud-PSV-aanvoerder Mark van Bommel: de twintigjarige Thomas. Hij begon het huidige seizoen in de basiself van trainer Verberne, maar raakte die plek kwijt door een blessure en moet na zijn herstel door de moordende concurrentie op het middenveld van de Maastrichtenaren vooralsnog genoegen nemen met een plaats op de bank.

MVV Maastricht
Heracles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 januari 2023 19:35.

Verwacht jij veel van Ruben van Bommel?

  • Ik wel
  • Ik niet
490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie