FC Groningen slaat grote slag in Den Haag

FC Groningen heeft vrijdagavond een nieuwe stap gezet richting promotie naar de Eredivisie. De Trots van het Noorden boekte een fraaie 0-2 overwinning op het veld van concurrent ADO Den Haag.

ADO Den Haag buigt voor sterk FC Groningen

ADO en Groningen begonnen de avond als nummers vier en drie van de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Dick Lukkien opende met een voorsprong van twee punten, maar wist daar virtueel vijf punten van te maken na achttien minuten spelen. Na een prachtige aanval van de bezoekers mocht Romano Postema het beslissende zetje geven: 0-1.

Voor eigen publiek kreeg ADO maar weinig mogelijkheden. Na ruim een uur spelen kreeg Jort van der Sande dé kans om de Haagse formatie langszij te zetten, maar de kersverse invaller wist de voorzet net niet binnen te lopen. Aan de andere kant maakte Groningen vervolgens de 0-2. Thom van Berge liep een lage voorzet eenvoudig binnen.

FC Groningen slaat dankzij deze zege een gat met vijf punten ten opzichte van ADO. De huidige nummer drie heeft Roda JC Kerkrade inmiddels in het vizier: één punt. De Limburgers spelen komende maandag uit bij Jong PSV, wanneer de Groningers een inhaalwedstrijd afwerken tegen FC Emmen.

Willem II blijft winnen

Waar Roda JC en FC Groningen vooral naar de tweede plaats kijken, daar lijkt Willem II hard op weg naar het kampioenschap. De lijstaanvoerder boekte ook vrijdagavond weer een overwinning: 0-2 bij Helmond Sport.

Meer dan 35 minuten wist Helmond Sport stand te houden. In de slotfase van de eerste helft sloeg Willem II echter keihard toe. Ringo Meerveld maakte de openingstreffer, waar Thijs Oosting in de blessuretijd zelfs voor een comfortabele 0-2 voorsprong zorgde. Na rust bleef die stand ongewijzigd.

De Graafschap slaat in extremis toe

In de strijd om (directe) promotie maakt ook De Graafschap nog altijd kans. De Doetinchemmers hadden het deze avond zeker niet makkelijk met Jong AZ, maar in blessuretijd viel dan toch de bevrijdende 2-1.

De begeerde Basar Önal bracht De Graafschap voor eigen publiek op voorsprong, maar invaller Jorn Berkhout leek de Alkmaarse talenten alsnog een punt te bezorgen. Diep in extra tijd maakte Xandro Schenk echter de winnende treffer voor De Superboeren.