De Graafschap vergroot crisis FC Groningen

De problemen van FC Groningen worden groter en groter. De Trots van het Noorden moet financieel gezien binnen één seizoen terugkeren naar de Eredivisie, maar is door de 2-1 nederlaag bij De Graafschap voorlopig niet meer dan een middenmoter in de Keuken Kampioen Divisie.

Groningers zakken verder in KKD

Op bezoek bij De Graafschap bracht Michael Verrips in de openingsfase nog redding voor FC Groningen, maar binnen het kwartier werd de 1-0 dan toch een feit. Simon Colyn bracht de Achterhoekers op voorsprong. Trainer Dick Lukkien zag zijn elftal andermaal worstelen, hoewel Marco Rente voor rust nog wel de 1-1 tegen de touwen knikte.

Diezelfde Rente ging een minuut of tien na rust in de fout. De Groningen-verdediger beging een overtreding binnen het eigen strafschopgebied en daardoor kon Alexander Büttner vanaf elf meter de trekker overhalen: 2-1. Groningen ging nog wel op jacht naar een punt, maar een nieuwe gelijkmaker bleef uit. Zo liet Kevin van Veen een riante kans onbenut.

FC Groningen blijft door dit resultaat steken in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap, de huidige nummer acht, heeft nu een gat van vier punten geslagen.

Emmen onderuit, Cambuur spelen gelijk

Ook de andere gedegradeerde clubs kwamen vrijdagavond in actie. FC Emmen had goede zaken kunnen doen in de kop van de ranglijst, maar de Drentenaren verloren thuis met 2-3 van ADO Den Haag. Piotr Parzyszek en Jari Vlak (strafschop) zorgden nochtans voor een 2-0 voorsprong, maar Henk Veerman, Malik Sellouki en Daryl van Mieghem lieten het duel volledig kantelen.

SC Cambuur blijft net als FC Groningen moeizaam presteren. De manschappen van Henk de Jong speelden in een aantrekkelijk duel gelijk bij MVV Maastricht: 1-1. Koen Kostons bracht de Limburgers op voorsprong, Milan Smit nam de gelijkmaker voor zijn rekening.