‘Ajax maakt winst op recordtransfer’

Foto: ‘Ajax maakt winst op recordtransfer’

Ongeveer een jaartje geleden, in de wintertransferperiode van het seizoen 2020-2021, besloot Ajax een recordbedrag te betalen aan West Ham United (22,5 miljoen euro) voor Sébastien Haller. De spits kwam snel onder vuur te liggen, maar heeft dit aankoopbedrag inmiddels wel waargemaakt.

De Ivoriaan wordt zo nu en dan aan een nieuwe transfer gelinkt, maar oud-centrumaanvaller John van Loen raadt hem aan nog even in de Johan Cruijff ArenA te blijven. In De Telegraaf zegt hij: “Als ik Haller was, zou ik voorlopig niet meer weggaan. Nooit is een groot woord, maar de club heeft zó zijn nek uitgestoken. Wie haalt het in zijn hoofd om 22,5 miljoen euro aan West Ham United te betalen voor Haller? Op dat moment zei iedereen: ze zijn niet wijs. Maar dat vertrouwen van Marc Overmars en nu nog Erik ten Hag moet hij koesteren.”

Didier Martel, die Haller ontdekte voor FC Utrecht, zou het niet gek vinden als Ajax winst maakt op zijn nummer 9: “Het verbaast me niet als Ajax op termijn een veel hogere vergoeding krijgt dan de 22,5 miljoen euro die aan West Ham United is betaald. Haller heeft nog vijf, zes of zeven mooie jaren voor zich liggen.”

Extraordinaire

Het staat vast dat hij geen typische Ajax-spits is: “Sébastien is geen spectaculaire voetballer, die in één actie drie of vier tegenstanders uitspeelt. Maar zijn focus om voor het doel te komen is extraordinaire, buitengewoon. En voor de goal is er geen betere afmaker. Misschien is Haller niet de spits met de meest verfijnde techniek. Maar hij is wel een van de meest effectieve aanvallers in de Ajax-geschiedenis.”

Verdubbel je inleg als Haller er eentje in prikt tegen Benfica!

Gaat Ajax winst maken op Haller?

  • Ja
  • Nee
809+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie