EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Koeman verrast met opstelling Oranje’

Foto: ‘Koeman verrast met opstelling Oranje’

Jeremie Frimpong speelde zó goed tegen Canada en viel zó goed in tegen IJsland dat hij wel in de basisopstelling moet beginnen bij de openingsduel van het Nederlands elftal op het EK 2024 met Polen, toch? Niet dus: de verwachting is namelijk dat bondscoach Ronald Koeman ‘gewoon’ voor Denzel Dumfries op rechtsback en Xavi Simons als rechtsvoor kiest.

‘Uitblinker Jeremie Frimpong op de bank bij Oranje’

Het Algemeen Dagblad schrijft op zaterdagochtend: “De opstelling lijkt duidelijk, waarbij Stefan de Vrij nipt de voorkeur krijgt boven Matthijs de Ligt centraal achterin, en Xavi Simons rechts voorin boven Jeremie Frimpong. Vanavond geeft de bondscoach een laatste persconferentie in het stadion in Hamburg.”

Omdat Dumfries en Frimpong dezelfde zone bespelen is het bij Oranje Dumfries en Xavi óf Geertruida en Frimpong, waarbij Koeman naar verwachting opteert voor variant één. Dumfries zei gisteren niet bang te zijn voor wat concurrentie: “Nee, daar ben ik niet mee bezig. Ik ben vooral bezig met de voorbereiding op de wedstrijden en niet met het feit dat ik na een uur gewisseld kan worden. Het is gewoon een gezonde concurrentiestrijd.”

Concurrentiestrijd

Vervolgens liet hij zich uit over een mogelijke basisplek: “Dat zien we de dag vooraf wel als we de PowerPoint-presentatie krijgen. Ja, dan krijg je een mooie presentatie met wat fotootjes van gezichten. We zijn hongerig naar een mooi resultaat.” Koeman beloofde op zijn beurt in ieder geval: “Het moet geen boring voetbal worden dit EK, en dat wordt het ook niet.”

Verwachte opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Simons, Memphis en Gakpo.

Was jij voor Frimpong gegaan?

  • Ik wel
  • Ik niet
10154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie