‘Eredivisie-terugkeer Tadic in de maak’

Foto: ‘Eredivisie-terugkeer Tadic in de maak’

Een jaartje geleden nam Ajax afscheid van zijn aanvoerder Dusan Tadic, die vervolgens bij Fenerbahçe liet zien nog láng niet versleten te zijn. Keert de Serviër na het Europees kampioenschap (vandaag speelt hij met Servië tegen Engeland) terug naar de Eredivisie? Er zijn geluiden (lees: een wild gerucht) die dat impliceren.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Werkt Ajax aan terugkeer Dusan Tadic?

De Turkse journalist en televisiepersoonlijkheid Yagız Sabuncuoglu (bijna 600.000 volgers op Instagram) stelt dat Ajax al drie maanden lang werkt aan een terugkeer. De Amsterdammers zouden hem ‘vriendelijk verzocht hebben om terug te komen’. Of hij dat ook daadwerkelijk van plan is wordt in het midden gelaten: dat hangt vermoedelijk af van de plannen van José Mourinho, de nieuwe trainer van zijn werkgever Fenerbahçe.

In november 2023 liet Tadic zich uit over de staat van zijn oude cluppie, dat op dat moment vijftiende stond: “Het zou voor alle Ajacieden ook een waarschuwing moeten zijn dat je alleen als collectief successen kunt boeken. Iedereen die van Ajax houdt en de club in zijn hart draagt, voelt teleurstelling en pijn. Maar soms gebeuren dingen in het leven met een reden: om sommige dingen te leren waarderen en respecteren.”

‘De hele wereld is verbijsterd’

“In Turkije is iedereen in shock door de prestaties van Ajax, zoals de hele wereld verbijsterd is”, vervolgde de routinier. “Maar ik weet zeker dat Ajax zich met mensen die weten wat Ajax is, zoals Louis van Gaal, Michael van Praag, Danny Blind en John van ’t Schip, zal herstellen. Ze weten wat nodig is om successen te boeken en zullen de boel repareren.”

Tadic heeft nog een contract tot medio 2025 bij Fenerbahçe. Zijn marktwaarde wordt geschat op 3,5 miljoen euro.

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
14604+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie