EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Youri Mulder ziet Oranje-uitblinker: “Zo’n jong iemand”

Foto: Youri Mulder ziet Oranje-uitblinker: “Zo’n jong iemand”

Youri Mulder is onder de indruk van Oranje-doelman Bart Verbruggen. In de eerste helft tegen Polen werd hij geklopt vanuit een hoekschop, maar volgens de voetbalanalist maakte de 21-jarige een prima indruk.

Bart Verbruggen maakt indruk tegen Polen

“Ik vind Verbruggen zeer goed spelen”, oordeelde Mulder zondagmiddag op de Belgische televisiezender VRT. “Die heeft zoveel rust. Zijn uitstraling voor zo’n jong iemand! Dat is een enorm keeperstalent.”

De tegentreffer lag volgens Mulder vooral aan de spelers rondom Verbruggen. “Nederland verdedigt in de zone. Ze zijn niet man op man gedekt. Buksa komt vrij tussen vier, vijf Nederlanders. Dat mag niet gebeuren. De Polen zijn allemaal in beweging. Het is fantastisch uitgevoerd, maar Nederland staat eigenlijk een tikje te slapen.”

Oranje laat veel kansen liggen

Aan de bal liet Oranje goede dingen zien, zag Mulder. “Nederland had met 7-1 voor moeten staan. Ze creëren heel veel kansen, waar doelpunten uit gemaakt moeten worden. Dat is het belangrijkste onderdeel van het voetbalspel. Het was zeker niet saai, maar Nederland moet winnen. Die kansen moet je erin schieten. Depay twee keer, dat zijn honderd procent kansen.”

De oud-international is ook kritisch op Denzel Dumfries, die wel een bedrijvige indruk maakte. “Ik vind dat hij veel meer moet komen in plaats van er staan. Hij stáát daar, ik vind dat hij veel meer moet komen dan er staan. Dumfries is echt maar een paar keer gevaarlijk geweest. (…) Als je op deze manier speelt… Frimpong heeft het in de wedstrijden hiervoor op die positie echt fantastisch gedaan. Ik mis hem wel een beetje.”

Blijft Verbruggen de komende jaren staan?

  • Ja
  • Nee
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie