EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Uitblinker Verbruggen blijft nuchter: “Op naar de volgende”

Foto: Uitblinker Verbruggen blijft nuchter: “Op naar de volgende”

Bart Verbruggen ontpopte zich tijdens zijn EK-debuut tot een van de uitblinkers van Oranje tegen Polen. De jongste doelman ooit op een Europees Kampioenschap bleef nuchter na de 2-1 zege van Nederland.

Keeper Bart Verbruggen was op het EK direct belangrijk voor Oranje tegen Polen

Verbruggen keepte een sterke wedstrijd, met een aantal belangrijke reddingen. Hij had echter geen antwoord op de openingsgoal van Adam Buksa. De Poolse spits kopte raak uit een hoekschop. “Weer een corner? Ja, dat klopt”, klonk het na afloop bij de NOS. “Daar gaan we naar kijken en het over hebben. Dat moeten we proberen te voorkomen in de toekomst.”

Oranje knokte zich terug en pakte uiteindelijk de drie punten. Dat was in de ogen van Verbruggen ook terecht. Ik denk dat we best wat creëerden. We hebben twee keer gescoord, dus twee kansen afgemaakt, maar we hadden misschien iets sneller afstand kunnen nemen. Er zijn heel veel positieve dingen om mee te nemen, we zijn veel in scoringspositie gekomen en bij vlagen dominant geweest.”

Weghorst

Wout Weghorst was de grote held door als invaller de winnende goal te maken. “We hebben hem in de kleedkamer een applaus gegeven”, aldus Verbruggen. “Hij was superbelangrijk. Ik denk dat het een heel goede kracht is om te hebben als team, dat de jongens van de bank het verschil kunnen maken. Ik ben heel blij voor Wout, voor ons. Op naar de volgende.”

Dat wordt vrijdag tegen Frankrijk. “Een besefmomentje? Dat heb ik al sinds we in Duitsland zijn. Je ziet overal het logo van EURO 2024, je ziet filmpjes van fans in het oranje door de straten, in het stadion. Dat is fantastisch mooi. Iets waarvan ik altijd droomde en hoopte mee te mogen maken. Tot nu toe stelt het absoluut niet teleur.”

Is Verbruggen al een absolute topkeeper?

  • 100%
  • Dat gaat te ver…
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie