Van Dijk opgelucht na zege, maar nijdig over tegentreffer

Foto: Van Dijk opgelucht na zege, maar nijdig over tegentreffer

Virgil van Dijk toonde zich opgelucht na de benauwde EK-zege van Nederland tegen Polen (1-2). Tijdens de openingswedstrijd van Oranje maakte de aanvoerder zich vooral kwaad op de manier waarop de tegengoal viel.

Virgil van Dijk had gemengde gevoelens na het openingsduel van Oranje op het EK

De zege zondag kwam door een late goal van supersub Wout Weghorst. Van Dijk benadrukte het belang van een sterke bank tijdens een eindtoernooi. “Ik denk dat we hebben laten zien dat onze invallers het verschil kunnen maken, dat hebben we ook nodig. Dat hebben ze, vind ik, nu ook gedaan. Die frisse krachten hadden we wel nodig”, reageerde de captain na afloop bij de NOS.

Uit de eerste corner voor Polen kopte spits Adam Buska meteen raak. De leider van Liverpool kon zijn woede moeilijk verkroppen na de volgende tegentreffer uit een standaardsituatie. “We balen van die tegengoal uit een standaardsituatie, dat moeten we goed analyseren. We trainen erop, en die verantwoordelijkheid voel ik. Hij kon te makkelijk lopen, dat moet beter.”

‘Een heel lekker gevoel’

Oranje speelde een uur lang goed voetbal, waardoor een positief gevoel de overhand heeft. “We hebben veel kansen gekregen, dan moet je er nog wel eentje meer maken. Het belangrijkste is dat we de wedstrijd winnen, het is een heel lekker gevoel dat we dat hebben gedaan. Hopelijk scoren we verder in het toernooi makkelijker. Het voelt goed om dominant te zijn, maar je moet die kansen ook afmaken.”

Pinchhitter Weghorst had maar twee minuten nodig om de winnende te maken. “Wout is een speler met veel kwaliteit, dat laat hij al maanden zien. Hij is een belangrijke schakel in de groep, dat heeft hij vandaag weer laten zien. Iedereen moet klaar zijn, en zo was het uiteindelijk een prima middag.”

Zijn de standaardsituatie echt een probleem?

  • Zeker wel
  • Valt mee
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie