EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman benoemt drie punten die beter moeten bij Oranje

Foto: Koeman benoemt drie punten die beter moeten bij Oranje

Tijdens zijn eerste duel als bondscoach op een eindtoernooi pakte Ronald Koeman met Oranje de drie punten tegen Polen (1-2). De keuzeheer was na afloop over het algemeen tevreden, maar zag ook meerdere verbeterpunten voor zijn ploeg.

Ronald Koeman tevreden maar ook kritisch na EK-zege op Polen

“Grotendeels is het eind goed, al goed”, zei Koeman na afloop in Hamburg voor de camera van de NOS. “Een uur lang heb je het heel goed gedaan. Veel kansen kunnen creëren.” De bondscoach baalde wel van de manier waarop zijn ploeg verdedigde bij de tegentreffer. “Je komt achter door een verdedigend slecht moment bij een standaardsituatie. Dat moet echt beter.”

Ook vond Koeman het Nederlands elftal verre van effectief. “Het had met rust al 3-1 of 4-1 moeten zijn en daarna zie je dat het lastig wordt. Ik weet niet hoeveel kansen we hebben gehad. Duitsland krijgt twee kansen en het zijn twee goals. Wij creëren er vijf en maken er één. Kansen krijgen is één, maar ze maken is twee…”

De bondscoach sneed ook nog een derde kritiekpunt aan. “Er waren genoeg momenten die goed waren. Maar er is genoeg om te verbeteren. Bijvoorbeeld het benutten van de ruimtes. Er lagen heel veel kansen op hun linkerkant, maar die benutten we niet optimaal. Twee keer had Tijjani Reijnders één op één kunnen gaan als we die bal zouden meegeven.”

Goed spel met belangrijke rol voor invallers

Toch heerste er bij Koeman over het algemeen een tevreden gevoel. Over het veldspel, maar ook over de rol van de invallers. “Ik had wel het gevoel dat hij nog ging vallen. Met Wout weet je dat je iemand met lengte hebt, die gevaarlijk is met voorzetten. Ik denk altijd aan het inbrengen van Wout, omdat hij ook een verleden heeft met belangrijk zijn en winnende goals maken. Je kunt ook met Wout en Memphis samen spelen. Hij is een ander type, is agressief en fysiek sterk.”

Ook invallers Donyell Malen en Jeremie Frimpong brachten de ploeg nieuw elan. “Cody Gakpo vond ik echt geweldig spelen, maar je wil toch frisse spelers brengen met snelheid en diepgang. Dat ging ook goed met Jeremie en Donyell. Het was zwaarbevochten, maar meer dan verdiend.”

Goede analyse?

  • Ja, mee eens
  • Nou…
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie