EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Gigablunder met Josip Sutalo’

Foto: ‘Gigablunder met Josip Sutalo’

Ajax gaat deze zomer schoon schip maken, zo is de verwachting. Bijna alle ‘miskopen’ van Sven Mislintat mogen inrukken, onder wie Josip Sutalo. Maar volgens journalist Tomislav Filipovic van Sport Klub TYV zouden de Amsterdammers een blunder van jewelste maken als ze de Kroaat verkopen. ‘Doe het niet, Alex Kroes’, roept hij op.

‘Ajax dreigt gigantisch te blunderen met Josip Sutalo’

In een interview met Ajax Showtime zegt Filipovic, die zichzelf een fan van Ajax noemt: “Het zou echt een enorme fout zijn om hem (Sutalo, red.) nu te verkopen. Ik geloof dat de critici volgend seizoen anders over hem zullen praten. Van zwarte eend naar zwaan, zeg maar. Hij zou kunnen profiteren van de steun van de supporters. Ik hoop alleen maar dat deze hele situatie niet te moeilijk voor hem was.”

Volgens de journalist lagen de problemen van de Amsterdammers in het voorbije Eredivisie-seizoen absoluut niet aan Sutalo… “Mijn mening is dat Ajax fysiek niet opgewassen was tegen veel teams in de Eredivisie. De verdediging zag er ook veel slechter uit, omdat het middenveld verdedigend een puinhoop was. Ook met vijf verdedigers lukte het niet, omdat het niet stond op het middenveld. Sutalo had het beter kunnen doen, hij is meegegaan in de malaise.”

Drie aankopen mogen blijven

Mike Verweij vertelde gisteren in de podcast Kick-Off: “Bij Ajax hebben ze de troep die Mislintat heeft gehaald geëvalueerd. De conclusie is dat er van de twaalf spelers die zijn aangetrokken afgelopen zomer drie mogen blijven. En dat zijn: Diant Ramaj, Branco van den Boomen en, je raadt het nooit: Sivert Mannsverk. De rest heeft allemaal het bordje ‘te koop’ op hun voorhoofd staan.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
685+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie