Grote uitblinker manifesteert zich bij Oranje: “Polen heeft angst voor hem”

Foto: Grote uitblinker manifesteert zich bij Oranje: “Polen heeft angst voor hem”

Nederland – Polen staat bij rust 1-1, maar Oranje is duidelijk beter in Hamburg. Zo creëert het veel meer kansen en heeft het een behoorlijk veldoverwicht. De analytici van de NOS waren dan ook behoorlijk positie over het Nederlands elftal, en pikten er één uitblinker uit.

Bij de NOS analyse in de rust is er vooral veel lof voor Cody Gakpo

“Hij is heel gevaarlijk. Elke aanname is vooruit”, zei Rafael van der Vaart over doelpuntenmaker Cody Gakpo. “Hij zoekt z’n tegenstander continu op. Ze hebben angst voor hem. En Gakpo staat er ook echt meteen van: ‘Ik ga je pakken.’ Bij die eerste kans (in de derde minuut, red.) pakt de keeper zijn bal nog goed.”

De vleugelaanvaller van Liverpool wordt veel in het spel betrokken. “Hij heeft zó veel dreiging, techniek en rust. Hij zat er meteen lekker in bij de start van het toernooi en de wedstrijd. Heerlijk. Koeman zei dat ook tegen zijn ploeg: ‘blijf hem zoeken, geef hem meteen maar aan Gakpo’.”

Sterke linkerflank

De voorbije wedstrijden was Oranje vooral via de rechterflank gevaarlijk, maar dat is ditmaal anders met ook een sterke Nathan Aké op links. Pierre van Hooijdonk heeft wel een verklaring. “Bij Polen zijn ze ook niet gek, je kon dit op je klompen aanvoelen. Ze hebben Nicola Zalewski aan die kant neergezet om het op slot te zetten. Dumfries heeft het moeilijk.”

Oranje creëert in ieder geval genoeg kansen. “Oranje doet zichzelf enorm tekort. Het Nederlands elftal speelt een hele goede eerste helft en creëert kansen bij de vleet. Alleen dan loop je tegen een ongelukkige tegengoal aan.” 

Gakpo dé man bij Oranje?

  • Ja, speelt heel goed
  • Niet per se…
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie