Van der Vaart en Sneijder scharen zich achter Ten Hag: “Maar dát gaat vaak fout”

Foto: Van der Vaart en Sneijder scharen zich achter Ten Hag: “Maar dát gaat vaak fout”

Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder begrijpen de keuze van Erik ten Hag om Ryan Gravenberch tegen Benfica terug te laten keren in de opstelling van Ajax. Afgelopen duels kreeg Davy Klaassen nog de voorkeur boven het 19-jarige toptalent.

Van der Vaart bespreekt de keuze bij Ziggo Sport. “Ze hebben het geweldig gedaan met Gravenberch”, doelt de oud-middenvelder op de zes overwinningen in de poulefase. “Hij zit misschien een beetje in een moeilijke periode, maar ik vind het lastig om hem te laten vallen. Natuurlijk weet je met Klaassen in de ploeg wat je krijgt. Maar de kwaliteiten van Gravenberch vind ik waanzinnig. Die moet dit soort wedstrijden blijven spelen. Dat is ook goed voor de ploeg. In dit soort wedstrijden heb je hem gewoon nodig.”

Meer ‘body’ op middenveld

Ajax krijgt zo meer ‘body’ op het middenveld, verwacht Van der Vaart. “Berghuis zoekt natuurlijk al heel veel zijn vrijheid. Gravenberch is meer een echte middenvelder. Natuurlijk loopt hij wel veel met de bal, maar hij is zo sterk dat hij altijd wel op tijd terug is. Ik zie hem gewoon graag spelen. Ze hebben het zo goed gedaan in deze combinatie op het middenveld, dan moet je dat niet veranderen. Ook niet als iemand ietsje minder in vorm is.”

In Lissabon kiest Ten Hag voor twee controleurs, in plaats van twee aanvallendere middenvelders, ziet Sneijder. “Dat is dan sowieso Álvarez, terwijl Gravenberch net iets meer een controleur is dan Klaassen. Dus het is een stukje zekerheid”, meldt de Utrechter bij RTL7. “Maar als je kijkt naar de laatste weken, dan vind ik wel dat Gravenberch kwalitatief afneemt. Voorheen was hij in balbezit veel actiever, maar nu probeert hij het en gaat het heel vaak fout. Dan is het ook nog eens een speler die heel veel in de positie komt om te schieten, maar hij schiet en scoort bijna nooit. Bovendien heeft hij geen eindpass. Dus dan ga je een keuze maken. Ik snap het voor vanavond trouwens wel hoor.”

Prikt Gravenberch er één in vanavond? Liefst 8.5x je inzet!

Had jij Gravenberch ook opgesteld?

  • Ja
  • Nee
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie