EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dit schrijft de buitenlandse pers over Oranje

Foto: Dit schrijft de buitenlandse pers over Oranje

De buitenlandse pers is positief over het Nederlands elftal. Vooral Wout Weghorst, de matchwinner in de EK-wedstrijd tegen Polen, krijgt lof toegezwaaid in de media.

Wout Weghorst krijgt lof na heldenrol tegen Polen

“Eerst in de stad, daarna in het stadion: Hollands geile Party”, opent BILD zondag. “Nederland speelde volgasvoetbal, waarin het in de eerste helft legio kansen verprutste, zeven in totaal. Gakpo maakte één doelpunt, maar had een hattrick kunnen produceren. Ook het feest van de supporters in de stad was in Nederlandse handen. Gelukkig heeft Nederland Wout Weghorst.”

“De Joker redde de overwinning met zijn eerste balcontact en zo kon ook het feest in de stad doorgaan”, voegt het Duitse boulevardblad toe. MARCA wijst eveneens naar de supersub. “Wout Weghorst sloopt de Poolse muur en zorgt ervoor dat Koeman niet in de problemen komt. De Nederlanders slaagden er met een geweldige Nathan Aké in om het openingsdoelpunt van Adam Buksa weg te poetsen. Weghorst voorkwam de eerste verrassing van het EK.”

Ook Gakpo geprezen

L’Équipe wijst vooral naar Cody Gakpo, die de 1-1 maakte. “Gakpo begint zich helemaal thuis te voelen op internationale toptoernooien, nadat hij op het WK 2022 ook al de eerste Nederlandse goal maakte. Hij heeft een wisselvallig seizoen bij Liverpool achter de rug, maar gaf het signaal af dat hij helemaal klaar is voor de ontmoeting met Frankrijk. Nederland had het momentum te pakken na de twee 4-0 zeges en hield dit op het nippertje vast.

La Gazzetta dello Sport bericht: “Nederland domineert, verspilt en neemt 3 punten mee naar huis dankzij een zet van Weghorst en de stevige handen van de jonge doelman Bart Verbruggen. In Hamburg verloor een taai, ruig en effectief team uit Polen met 2-1, ook omdat tien matige schoten van de Nederlanders op het wedstrijdformulier terechtkwamen, veel te veel.”

Gaat Oranje ver komen?

  • Ja
  • Nee
4029+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie