Weghorst doet het weer: “Als kleine jongen droom je hiervan”

Met de bevrijdende 1-2 tegen Polen heeft Wout Weghorst zijn waarde als subersub weer bewezen. De spits van Oranje had op de ochtend van de wedstrijd al het gevoel dat dit scenario uit zou komen. Aan de ene kant is het een droom die uitkomt, maar aan de andere kant maakt het de kans op een basisplaats misschien wel kleiner. “Ik teken ervoor als ik elke keer zo inval”, zei Weghorst tegen SoccerNews.

Interview met Wout Weghorst na Polen – Nederland

Twee minuten nadat Weghorst in mocht vallen voor Memphis, veranderde hij de 1-1 tussenstand in een 1-2 voorsprong voor Nederland. En dat was precies het scenario dat hij eerder die dag aan zijn vriendin voorspelde. “Ja, het is achteraf een beetje makkelijk praten. Maar dat gevoel had ik wel. Je moet het ook voelen en leven. In het visualiseren had ik vandaag heel sterk het gevoel dat dit ging gebeuren. Dat heb ik mijzelf zo voorgehouden. Dat het lukt en uitkomt, is wel kicken.”

De voorspelling kwam in hem op omdat zijn zwangere vriendin niet met de kleine kinderen van het gezin Weghorst naar het stadion kon komen. “Het is natuurlijk best wel veel voor de kids, dus uiteindelijk besloten we het niet te doen. Morgen zijn ze ook in Wolfsburg bij de familiedag. Maar ik vond het wel jammer, want ik dacht dat dit ging gebeuren. Gelukkig waren er genoeg mensen die mij supporten in het stadion. Mijn broertje, mijn neefjes en allebei mijn ouders waren er.”

Jongensdroom

Zijn familie zag hoe Weghorst zijn kunstje als subersub herhaalde. Op het WK in Qatar zette hij de wedstrijd tegen Argentinië op zijn kop met twee doelpunten. Dat was een verhaal uit een jongensboek, en vanavond kwam het vervolg. “Als kleine jongen droom je hiervan”, vertelde Weghorst. “Dit zijn de momenten, de wedstrijden waarvoor je leeft. Ik keek vanochtend tv en zag alle fans die hier zijn. Ik kwam bij het stadion en ze scandeerden mijn naam. Dat is super gaaf. Daarom kwam er op het veld best veel emotie los.”

De knop bij Weghorst is snel omgegaan, want na Nederland – Canada liet hij nog aan SoccerNews weten teleurgesteld te zijn in zijn reserverol. “Maar dat moet je niet groter maken dan het is. Ik moet ermee dealen. De kwaliteiten en de status van Memphis voor het team zijn bekend. Ik moet zorgen dat ik dat ga veranderen. Tuurlijk wil ik vanaf het begin spelen. Dat wil ik nog steeds. Maar als ik er elke keer zo in kom, dan word ik nooit basispeler. Toch teken ik ervoor als ik elke keer zo inval.”

SN Mixed Zone met Wout Weghorst na Polen – Nederland

Verdient Wout Weghorst een basisplaats?

  • Ja
  • Nee
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie