Ten Hag is keihard voor zijn ploeg: “Dat mag niet”

Ajax kreeg het woensdagavond niet voor elkaar om Benfica te verslaan. De wedstrijd eindigde in 2-2, waardoor ook Erik ten Hag weet dat er werk aan de winkel is.

De Amsterdammers kwamen gedurende het duel tweemaal op voorsprong, maar wisten deze beide keren niet vast te houden. Vooral in de tweede helft liet Benfica een hoog niveau zien. In de slotfase mocht Ajax dan ook opgelucht ademhalen dat het niet met lege handen naar huis ging.

Na afloop stond Ten Hag Ziggo Sport te woord. De oefenmeester zag in gedeeltes van de wedstrijd een goed Ajax, maar was over het resultaat minder te spreken. “Ik denk dat we de wedstrijd twee keer in handen hebben, maar we geven de goals heel makkelijk weg”, laat hij weten in het interview.

Zijn ploeg miste bovendien veel kansen, wat Ten Hag het team kwalijk neemt. “Ja, je gaat op Europees niveau niet veel kansen bij elkaar spelen. En we hebben vijf honderdprocentkansen, buiten de goals. Daar moet je meer uit halen. En die tweede goal: dat mag niet. Je mag je nooit laten uitcounteren, terwijl je 2-1 voorstaat.”

Tweede wedstrijd

Op 15 maart speelt Ajax de terugwedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Aangezien de vroegere uitdoelpunten, die dubbel telden, tegenwoordig niet meer in de regels staan, moeten de Amsterdammers van Benfica winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Bij een nieuw gelijkspel gaan beide ploegen de verlenging in.

Wint Ajax de Champions League? Pak 15 keer je inzet!