Mazraoui spreekt zich uit: “Niet super blij”

Noussair Mazraoui bracht woensdagavond een puike wedstrijd op de mat tegen Benfica. Daar kon hij na afloop echter nauwelijks blij mee zijn, omdat het 2-2 gelijkspel als een teleurstelling voor Ajax voelde.

De Amsterdammers waren in Portugal de favoriet om de volgende ronde van de Champions League te bereiken, maar hadden het lastig tegen Benfica. De tegenstander kreeg Ajax vooral in de tweede helft op de knieën en kreeg het voor elkaar om in het strafschopgebied van de opponent meerdere kansen te creëren.

Voor Mazraoui was het eveneens flink aanpoten tegen Benfica. Volgens de Marokkaan was het lang geleden dat de club een dergelijk duel afwerkte. “Het was intens, super intens, veel sprintwerk heen en weer”, vertelt hij aan Ajax TV. “Het was een hele zware wedstrijd. Ik ben niet super blij, de manier waarop we gelijkspelen was onnodig.”

Teleurstelling Mazraoui

De verdediger maakte van dichtbij mee hoe Ajax in de tweede helft voor de tweede keer een gelijkmaker moesten verwerken. Het was zijn directe tegenstander die in de slotfase van het duel met een indirecte assist voor de 2-2 zorgde en daarmee de spanning terugbracht. Veel kon hij er echter niet aan doen.

“Het was weer een omschakeling, waarbij het drie tegen twee was”, zo legt hij uit. “Daardoor moest ik kiezen: ga ik doordekken of blijf ik bij m’n tegenstander? Ik liet hem schieten en in eerste instantie pakte Remko Pasveer de bal goed, maar in de rebound waren zij er sneller bij.”

Wint Ajax van Go Ahead Eagles? Grijp 1.16 keer je inzet!