‘Geroutineerde Oranje-opstelling tegen Ierland’

Foto: ‘Geroutineerde Oranje-opstelling tegen Ierland’

Bondscoach Ronald Koeman kiest er zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk voor om met een geroutineerde verdediging te starten. De keuzeheer van Oranje kreeg een waslijst aan afmeldingen en mede door het afzeggen van Nathan Aké en het afvallen van Lutsharel Geertruida moet Koeman achterin min of meer noodgedwongen terugvallen op de oudgedienden. Daarnaast lijkt er een basisplaats weggelegd voor PSV’er Jerdy Schouten.

Ervaren Oranje-defensie

Matthijs de Ligt, Sven Botman, Micky van de Ven, Jurriën Timber en Aké waren al niet beschikbaar voor Koeman, die deze week ook nog Geertruida en Jeremie Frimpong zag wegvallen met blessures. Jordan Teze en Jorrel Hato werden opgeroepen als vervangers, maar het lijkt er niet op dat Koeman het tweetal een basisplaats zal geven. Daar kunnen de routiniers Stefan de Vrij en Daley Blind wel op rekenen, die vermoedelijk naast Liverpool-verdediger Virgil van Dijk komen te staan.

Op de vleugels worden de vaste flankenflitsers Denzel Dumfries en Quilindschy Hartman verwacht, terwijl Koeman centraal op het middenveld een basisplaats in petto lijkt te hebben voor Schouten. De middenvelder presteert dit seizoen uitstekend bij PSV. Tijjani Reijnders, die in de vorige interlandperiode een goede indruk maakte, blijft vermoedelijk staan.

Weghorst opnieuw matchwinner?

Voorin zal de ervaren Wout Weghorst in de spits starten, die in de uitwedstrijd tegen Ierland nog de winnende treffer scoorde. Thijs Dallinga, voor het eerst opgeroepen, is het alternatief voor Koeman. De spits van Toulouse kreeg een oproep na afmelding van de Ajacieden Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Weghorst zal in de aanval ondersteuning krijgen van Cody Gakpo en Xavi Simons.

Nederland tegen Ierland begint zaterdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. Bij een overwinning is Oranje geplaatst voor het EK 2024, dat volgend jaar georganiseerd wordt in Duitsland.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, Hartman; Schouten, Reijnders; Simons, Weghorst, Gakpo.

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Winst voor Oranje
  • Winst voor Ierland
  • Gelijkspel
1024+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie