‘Mislintat doet helemaal geen gekke dingen’

Foto: ‘Mislintat doet helemaal geen gekke dingen’

De situatie rondom Sven Mislintat is nog altijd niet opgelost. Ajax is bezig met een onderzoek naar het functioneren van Mislintat. Bij Voetbalpraat gaan onder andere Christian Willaert en Martijn Krabbendam in op de situatie bij Ajax. Willaert neemt het een beetje op voor Mislintat, terwijl Krabbendam keihard oordeelt.

‘Normale gang van zaken’

Willeart neemt het in het begin nog op voor Mislintat: “Als ik kijk naar de berichtgeving dan lijkt het net alsof er een heel grote fout van Mislintat is ontdekt waar enorme fraude bij betrokken is geweest. Dat is niet waar. Hij heeft zaken gedaan, waarbij een speler op het laatste moment naar een zaakwaarnemer is gegaan die ook aandelen heeft in een bedrijf waar hij aandelen in heeft.”

Bij een doorsnee voetbalclub was dit dan ook geen probleem geweest volgens de journalist. “Als Ajax geen beursgenoteerde onderneming was geweest was het niet bijzonder geweest. Dit soort dingen gebeuren heel vaak in het voetbal. Nu is het zo dat hij mogelijk iets heeft verzwegen, waarvan in zijn contract staat dat hij het aan had moeten geven.”

Volgens Willeart gaat het dan ook om meer dan deze zaak bij Ajax. “Je denkt toch niet als Ajax nu volle punten had gehad. Dat Mislintat hier dan ooit over gestruikeld was. Absoluut niet, maar het is nu een stok om mee te slaan. De vraag is gaat Jan van Halst die stok gebruiken.” Van Halst moet het dan wel slim aanpakken volgens de ESPN-presentator. De club heeft Mislintat zelf aangesteld en hem alle macht gegeven, als je hem dan ontslaat wegens slechte prestaties kan je lastig blijven zitten. “Onder het mom van belangenverstrengeling zou het wel een uitweg kunnen zijn. Het alternatief is ook niet voor te stellen, dat er punten blijven worden gemorst.”

‘Maandag of dinsdag ligt hij eruit’

Bij Voetbalpraat zit ook Martijn Krabbendam aan tafel. De journalist van Voetbal International is een stuk harder voor Mislintat. “Dit is toch niet meer te handhaven, die is toch gewoon weg Mislintat. Op zeer korte termijn ook maandag of dinsdag. Ze kunnen gewoon zeggen dat de RvC niet geïnformeerd is.”

Moet Mislintat blijven zitten?

  • Ja, geef hem meer tijd
  • Nee, hij heeft zijn kans gehad en niet gepakt
609+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie