Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Daverende verrassing: aanvaller op linksback bij Oranje’

Foto: ‘Daverende verrassing: aanvaller op linksback bij Oranje’

Ondanks het feit dat Quilindschy Hartman al met een blessure afviel besloot bondscoach Ronald Koeman om Ian Maatsen niet mee te nemen naar het EK 2024 in Duitsland. De keuzeheer denkt genoeg opties te hebben met ‘gelegenheidsbacks’ Daley Blind, Nathan Aké en Mickey van de Ven.

Cody Gakpo in ‘Dirk Kuijt-rol’ als linksback bij Nederlands elftal?

Bovendien zou ook iemand als Cody Gakpo zomaar als linker wingback kunnen gaan fungeren. Dat stelt Jack van Gelder in De Oranjezomer. “Het is opvallend dat Ian Maatsen is afgevallen, maar ik kan het me aan de andere kant wel voorstellen op de manier hoe Koeman het uitlegt. Ik heb in 2014, voorafgaand aan het WK, met Louis van Gaal gesproken. Toen had hij ook problemen in de achterhoede en ging met vijf verdedigers spelen. Toen zei ik: zo’n Dirk Kuijt, zou best aan die zijkant kunnen spelen..”

“Als je nú wat aanvallender wil spelen, komt hij op een gegeven moment misschien wel Gakpo aan die zijkant. Nathan Aké en Micky van de Ven zijn wat meer verdedigend ingesteld”, stelt Van Gelder tot slot.

Cody Gakpo richt zich vooral op linksbuitenpositie

“Voor zover ik weet moet ik me op de linksbuitenpositie richten”, zei Gakpo zelf deze week nog, in gesprek met Voetbal International. “Een paar maanden geleden heb ik daar kort over gesproken met de bondscoach. Ik heb niks gehoord over een andere positie.” De aanvaller kan echter niet vertellen of Oranje ook daadwerkelijk met een linksbuiten gaat spelen. “We zullen zien met welk systeem de technische staf gaat komen. Op het WK stond ik in een voorhoede van twee man of op 10 of in de spits. In de speelwijze met drie aanvallers sta ik meestal linksbuiten.”

Gakpo als linker wingback

  • Doen
  • Niet doen
3580+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie