Frenkie de Jong laat zich kort zien bij Oranje-training

Foto: Frenkie de Jong laat zich kort zien bij Oranje-training

Het Nederlands elftal is zaterdagavond begonnen aan het tweede deel van de voorbereiding op het EK. Zo’n tweeduizend voetballiefhebbers waren in Zeist getuige van de zogeheten uitzwaaitraining. SoccerNews was erbij en zag de Oranje-internationals aan het werk.

Verslag van de uitzwaaitraining van Oranje

Bondscoach Ronald Koeman kon op de eerste trainingsdag 23 van de 26 geselecteerde spelers verwelkomen. Ook Frenkie de Jong was present in Zeist. De middenvelder van FC Barcelona liet zich eventjes zien op het trainingsveld, maar liep vanwege zijn enkelblessure alleen het inlooprondje mee met het team.

De Nederlandse internationals, die in de shirts van hun eerste (amateur)club het veld op kwamen, werden gedurende de training toegejuicht door de aanwezige fans. Het publiek, waaronder veel kinderen, riepen constant de namen van de spelers. Vooral Virgil van Dijk, Memphis en Joey Veerman waren populair. De selectie liet zich er niet door afleiden tijdens de training, die bestond uit loopoefeningen, een positiespel, een rondo en een afsluitend partijtje elf tegen elf met Koeman als scheidsrechter.

Toespraak Van Dijk

Na het partijtje, waarin de hesjes niets prijsgaven over de basisopstelling, nam aanvoerder Van Dijk het woord. “We hebben veel zin in het EK. Hopelijk kunnen we succes behalen en iedereen trots maken. We willen de wedstrijden winnen en hebben de steun van de fans nodig”, zei de aanvoerder, die daarna werd toegejuicht en de supporters bedankte voor hun komst. Na een groepsfoto met een drone kregen enkele gelukkige toeschouwers de kans op een handtekening, maar de internationals vertrokken alweer snel in de spelersbus naar het hotel.

Planning Oranje

Drie spelers van het Nederlands elftal waren nog niet aanwezig. Donyell Malen ontbrak vanwege de Champions League-finale met Borussia Dortmund tegen Real Madrid. Ook Teun Koopmeiners (inhaalwedstrijd Atalanta Bergamo) en Tijjani Reijnders (commerciële trip naar Australië) hebben nog clubverplichtingen.

Koeman liet onlangs weten dat hij De Jong speelklaar hoopt te krijgen voor het EK in Duitsland. Mogelijk haalt de middenvelder de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Voor die tijd speelt Oranje nog oefenduels met Canada (6 juni) en IJsland (10 juni) in de Kuip.

Is De Jong op tijd fit voor het EK?

  • Ja
  • Nee
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie