Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Harde klap voor Nederlandse voetbalfan’

Foto: ‘Harde klap voor Nederlandse voetbalfan’

Er dreigt een klap voor de Nederlandse voetballiefhebber. Menig landgenoot dreigt na de Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid verstokt te worden van het absolute topvoetbal.

Champions League-voetbal op tv niet meer vanzelfsprekend

Het Algemeen Dagblad schrijft op de dag van de prestigieuze finale: “Ooit was het leven voor de voetbalkijker tamelijk overzichtelijk. Zondagavond keek je, veelal met een bord babi pangang op schoot, naar de eredivisiesamenvattingen in Studio Sport. En op woensdagavond schoof je, via één druk op de afstandsbediening, via dezelfde NOS aan voor de wedstrijden van de Nederlandse clubs in de Europa Cup.”

“Hoe anders is het vanaf komend seizoen”, vervolgt de krant, “wanneer Ziggo de rechten heeft van de Champions League en alle andere Europese toernooien. Wie de internationale duels van onder meer Feyenoord en PSV wil zien en geen abonnee is van de zender, staat voor nogal wat praktische uitdagingen. Hij of zij moet een app downloaden, zijn of haar gegevens achterlaten via de website en zo mogelijk een laptop op de tv aansluiten.”

Woerts voorziet problemen

Sportmarketeer Chris Woerts verwacht dat dit impact heeft. “Je moet als oudere een technische kleinzoon of -dochter hebben. Anders ben je de pineut. Ik vrees, zeker in het begin, voor een daling van het aantal kijkers.” Kees Jansma op zijn beurt: “Ik hoor mezelf geregeld naar een van mijn kinderen roepen: ‘Hé, hallo, op welke zender moet ik zijn?’ Maar goed, het is nu eenmaal zo. Dat voetbal niet meer exclusief op één zender te zien is en er in veel gevallen voor betaald moet worden, is allang een geaccepteerd fenomeen.”

De Ziggo-abonnee is komend seizoen ‘gewoon’ verzekerd van de Champions League-wedstrijden. De pijn zit ‘m vooral in de overige huishoudens, die zo’n vijftig procent vormen. “Er wordt heel luchtig over gedaan door Ziggo, maar ik denk dat ze onderschatten tot welke problemen dit gaat leiden in augustus”, aldus Woerts. “Kijk, mensen zijn gewoontedieren, hè. Die houden niet van veranderingen. Veel Nederlanders, met name ouderen, gaan echt niet via laptop of telefoon naar voetbal kijken. Bovendien zullen velen huiverig zijn voor het verplicht registreren.”

Is dit erg?

  • Ja
  • Nee
1155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie