Ajax helpt Siem de Jong: “Dat is mijn doel”

Foto: Ajax helpt Siem de Jong: “Dat is mijn doel”

Siem de Jong speelde tijdens zijn voetbalcarrière voor verschillende clubs, maar vooral met Ajax bouwde hij een hechte band op. De kans is groot dat hij in de toekomst een baan krijgt in Amsterdam.

Siem de Jong hoopt op bestuursfunctie

In een special van Ajax TV blikt De Jong terug op het einde van zijn voetbalcarrière. “Ik had in mijn laatste jaar al best wel wat contact met Menno Geelen om binnen Ajax al eens mee te kijken met wat ze doen met de For the Future-positionering de laatste jaren en hoe ze dit naar buiten presenteren. (…) Toen ging ik wel denken: als ik stop, wat ga ik dan doen? Via Menno kwam dan het idee om het wat professioneler in te steken dan alleen meekijken.”

De Jong volgt sindsdien een traineeship. “Daardoor had ik ook wel zoiets van: als ik stop, heb ik in ieder geval mijn eerste stap te pakken, naast het feit dat ik al wat dingen doe. Ik moet zeggen dat die overgang best wel soepel ging en een goede combinatie heb kunnen vinden tussen bij Ajax dingen doen en daarnaast de dingen die ik al deed. Het programma is pas net begonnen, dus we moeten nog met elkaar aanvoelen hoe we het gaan inrichten.”

Lange weg te gaan

Volgens De Jong heeft hij ‘nog een lange weg te gaan’. “Mijn voetbalcarrière voelde best wel lang, vijftien of zestien jaar, maar ben ik twee keer zo lang bezig met mijn volgende carrière. Ik heb geen haast en het is mooi dat ik de kans krijg bij Ajax om mezelf te ontwikkelen en te ontdekken. Het doel is uiteindelijk wel om binnen Ajax een deel bij te kunnen dragen aan de toekomst en daar ook onderdeel van te kunnen zijn.”

Een bestuurlijke functie geniet de voorkeur van de oud-voetballer. “Ik ben nu vooral aan het ontdekken welke functies er zijn en wat ik zelf kan met de dingen die ik op en naast het veld heb gedaan. Dat is nu waar ik een beetje een beeld van krijg. Mijn doel is om uiteindelijk een bestuurlijke functie bij Ajax, of anders bij een andere club, te vervullen.”

Schuilt er een bestuurder in hem?

  • Ja
  • Nee
288+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie