Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Kalezic behandelde ADO-spelers onmenselijk’

Foto: ‘Kalezic behandelde ADO-spelers onmenselijk’

ADO Den Haag gaat ondanks de afgang in de play-offs om promotie/degradatie door met hoofdtrainer Darije Kalezic. Binnen de spelersgroep zal die beslissing ongetwijfeld voor rumoer zorgen gezien de recente berichtgeving.

Darije Kalezic clashte met meerdere spelers

De Haagse formatie beleefde een flinke ineenstorting in de tweede seizoenshelft. Omroep West schrijft in een analyse: “Belangrijkste oorzaken van de teloorgang waren de omgang met een aantal spelers en bijna niemand uit de selectie die het 5-3-2-systeem zag zitten. Voor de visie van trainer Darije Kalezic moest gedurende vier maanden alles wijken. Tegenspreken durfde men niet of werd niet geduld.”

Uitgerekend na een overwinning op Jong Ajax (2-1) in maart ontstonden er barstjes. “De nabespreking was net geweest en de spelers moesten even verwerken wat ze net hadden meegemaakt. Aanvaller Jort van der Sande was ten overstaan van de groep minutenlang afgefakkeld door trainer Kalezic”, weet het regionale medium. “De Bosniër gebruikte Van der Sande bewust als zondebok. Hij wilde de selectie op scherp zetten.”

Volgens diverse medespelers was de actie van Kalezic ‘onmenselijk’. “Een routinier twijfelde zelfs of hij zijn contract niet gewoon moest laten verscheuren”, weet Omroep West. Ook de omgang met spelers als Henk Veerman, Bart van Hintum, Timothy Derijck en Amir Absalem alsmede de keuze voor vijf verdedigers zorgde voor onbegrip. “De grote vraag na het laatste half jaar is of er nog genoeg draagvlak is bij de spelers is om nog een seizoen met Kalezic te gaan werken.”

Moet ADO hem ontslaan?

  • Ja
  • Nee
1867+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie