Wijndal benoemt verschil Slot en Jansen: ‘Dat tekent goede trainer’

Foto: Wijndal benoemt verschil Slot en Jansen: ‘Dat tekent goede trainer’

Aankomend weekend krijgt AZ bezoek van Feyenoord, en dus ook van oud-trainer Arne Slot. Sterspeler Owen Wijndal kan niet wachten op het onderonsje met de concurrent uit Rotterdam.

In gesprek met Voetbal International gaat Wijndal in op de verschillen tussen Slot en zijn huidige trainer, Pascal Jansen: “Jansen is wat rustiger dan Slot. Arne was bijvoorbeeld tijdens trainingen altijd flink aanwezig, hij zat heel kort en energiek op elke actie die hij zag. Met begeleidende coaching ook. Jansen geeft uiteraard ook aanwijzingen, maar hij staat wat meer boven de groep en benadert het iets terughoudender. Elk op hun eigen manier vind ik het heel goede trainers.”

Goede trainers

Jansen en Slot hebben beiden dat ze kalm en berekend overkomen. “Ik heb ze allebei weleens boos meegemaakt, maar het zijn geen trainers die zomaar uit hun plaat gaan. Of die bij elke tegenslag in de vlekken schieten. Maar vergis je niet, ze kunnen je allebei flink aanpakken. Dat gebeurt op inhoud, als dingen beter moeten tijdens trainingen of wedstrijden.”

Wijndal is al met al lyrisch over zowel Slot als Jansen. “Met Arne hebben we een seizoenstart gehad waarin we vijf keer achter elkaar gelijkspeelden. Met Pascal verloren we dit seizoen vier van de eerste vijf wedstrijden. Bij geen van beiden heb ik ooit paniek gezien in die weken. Ze bleven vertrouwen in hun aanpak en in de speelwijze. Net zolang tot de ommekeer hun gelijk bewees. Dat tekent voor mij een goede en geloofwaardige trainer.” De aftrap is zondag om 12:15 uur in Alkmaar.

Wint Feyenoord van AZ? Grijp 2.50 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Wie vind jij beter?

  • Slot
  • Jansen
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie