Verweij deelt dringend transferadvies aan Feyenoord

Foto: Verweij deelt dringend transferadvies aan Feyenoord

Als het aan Mike Verweij ligt gaat Feyenoord absoluut niet meewerken aan een vertrek van Calvin Stengs. Dat vertelt de journalist in de podcast Kick Off van De Telegraaf.

Mike Verweij: ‘Ik zou Calvin Stengs nooit voor 11 miljoen euro verkopen’

Stengs zou voor zo’n 11 miljoen euro op weg zijn naar SS Lazio, volgens de laatste geruchten. “Ze hebben met Anis Hadj-Moussa in feite al een vervanger gehaald. Maar de bedoeling was om hem langzaam te brengen en dat kan goed achter Stengs.” Valentijn Driessen vult aan: “Alleen als er zoveel wordt geboden voor iemand die voor veel minder heb binnengehaald, dan kan ik me voorstellen dat je bedrijfsmatig zegt dat het opgevangen kan worden. Dat blijft natuurlijk de vraag, want je moet er niet veel zwakker van worden. Hij is namelijk een van de weinige hele creatieve spelers bij Feyenoord, die hem heel hard nodig had na het vertrek van Orkun Kökçü.”

Verweij sluit zich daar niet helemaal bij aan. “Nee, ik zou hem nooit voor 11 miljoen euro verkopen. Als je een speler hebt die zo dicht tegen het Nederlands elftal aan zit en die ook nog speelde en trefzeker was tegen Gibraltar. Voor hetzelfde geld had Ronald Koeman Stengs wel opgeroepen voor het EK als een van de vervangers.”

Waarop Driessen countert: “Er zijn volgens mij twaalf spelers afgevallen bij het Nederlands elftal en Koeman komt nog steeds niet bij Stengs uit, dus hoe dicht zit hij dan tegen Oranje aan?” En Verweij besluit: “Hun filosofie was altijd: als je nieuwe spelers nodig had, keek je eerst in het Nederlands elftal en naar andere Nederlandse spelers en dan ging je pas naar het buitenland. Ik vind daarom dat als je een speler als Stengs hebt, je hem niet zomaar moet laten gaan, want het is gewoon een prima voetballer.”

Feyenoord moet akkoord gaan met 11 miljoen voor Stengs

  • Eens
  • Oneens
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie