Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Hanegem laakt PSV: ‘Dan ben je toch geen kampioenskandidaat?’

Foto: Van Hanegem laakt PSV: ‘Dan ben je toch geen kampioenskandidaat?’

Willem van Hanegem vond de topper tussen Feyenoord en PSV een tegenvallende wedstrijd. De Kromme begreep dan ook niet dat Arne Slot en Ruud van Nistelrooy na afloop zo positief gestemd waren over het duel. Tevens begreep Van Hanegem niets van de onbezonnen actie van Armando Obispo.

In zijn column in het Algemeen Dagblad stelde Van Hanegem niet veel te snappen van de lof die Van Nistelrooy over had voor het spel van Xavi Simons. “Van Nistelrooy noemde Xavi Simons ‘fenomenaal’, maar dat was dus op basis van twee acties, toch? Dan heb je het toch niet over fenomenaal?”

Kritiek op PSV

Naast Simons vond Van Hanegem ook het spel van PSV niet om over naar huis te schrijven. “Feyenoord liet zoveel ruimte achter de laatste linie, maar PSV maakte daar eigenlijk nooit gebruik van. Als je dan na afloop tevreden bent, kun je dan serieus worden genomen als titelkandidaat?”

Ook Feyenoord wordt aangepakt door Van Hanegem. “Feyenoord kreeg een paar goede kansen na rust, maar daar roepen ze ook een beetje te snel dat het allemaal zo sprankelend is. Verschil is dat ze het in Rotterdam zelf moeten doen, op televisie doen ze het niet.”

Ook vond De Kromme het belachelijk dat PSV zich zo druk maakte om de vele blessuretijd, terwijl ze beter de woede op een teamgenoot konden richten. “Alsof dat een excuus is om Jahanbakhsh er nog eentje achter die Walter Benítez te laten mikken. Er was weinig aan de hand en zijn gekke actie draait de wedstrijd om. Een rode kaart in de Kuip bij een voorsprong, die krijg je alleen als je echt niet anders kon. Dit sloeg nergens op. Kijk mij eens even het duel aangaan, dat was het idee.”

Eindigt Feyenoord tegen NEC in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie eindigt er dit seizoen hoger?

  • Feyenoord
  • PSV
362+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie