Duitsland niet blij met aanstelling ‘arrogante’ Makkelie

Foto: Duitsland niet blij met aanstelling ‘arrogante’ Makkelie

In Duitsland is er weinig enthousiast gereageerd op de aanstelling van Danny Makkelie voor het EK-duel met Hongarije. De Duitsers hebben weinig goede herinneringen aan de Nederlandse scheidsrechter.

In Duitsland is men niet te spreken over de aanstelling van Danny Makkelie in het EK-duel met Hongarije

“Hopelijk er is er deze keer geen discussie over de scheidsrechter”, sprak Bild een wens uit, om vervolgens met een reeks historische voorvallen te komen tussen Makkelie en Duitsland. Emre Can verweet Makkelie in maart 2023 ‘arrogantie’ naar aanleiding van het duel tussen Chelsea en Borussia Dortmund, waarin twee penaltybeslissingen in het nadeel van BVB uitpakten. Het zorgde voor een wrange nasmaak: Can gaf Makkelie de schuld van de Champions League-uitschakeling .

Bondscoach Julian Nagelsmann had het ooit aan de stok met Makkelie, na een duel tussen Paris Saint-Germain en het Bayern München van deze trainer in Parijs. Een aan de Franse ploeg gegeven strafschop schoot de trainer in het verkeerde keelgat. “Dit was een grap, het is echt treurig dat zulke dingen gebeuren op Champions League-niveau”, brieste Nagelsmann na het Champions League-treffen.

Nationale ploeg

Ook de Die Mannschaft bewaart heeft geen goede herinneringen aan Makkelie op eindtoernooien. Op het EK in 2021 was hij de leidsman tijdens de uitschakeling van Duitsland tegen Engeland (2-0), anderhalf jaar later stond hij aan de leiding van een WK-remise tegen Qatar. Hier speelde Makkelie echter geen negatieve hoofdrol bij.

Snap je dat de Duitsers niet blij zijn met Makkelie?

  • Ja, fluit wel heel vaak in hun nadeel
  • Nee, ze moeten niet piepen
383+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie