“Zo zie je de Oranje-spelers normaal niet”

SoccerNews-verslaggever Jesper Langbroek verscheen de dag na Polen – Nederland met veel bijzondere verhalen op de radio bij 3FM. Want niet alleen supporters en vakantiegangers pakten de camper naar Duitsland, ook ons videoteam gebruikt ‘het huis op wielen’ als vervoermiddel én slaapplek gedurende het toernooi. Barend en Wijnand van radiozender 3FM ontmoette het SoccerNews-trio op een camping in Wolfsburg en waren benieuwd naar alle belevenissen. (Beelden: Barend en Wijnand plankgas achter oranje, 3FM/KRO-NCRV/ PowNed)

Lachen, gieren en brullen in Wolfsburg

Onze razende reporter in Duitsland Jesper Langbroek is niet in zijn eentje achter Oranje aan gereisd. In zijn kielzog zijn social media-legend Robbin Smits en regisseur Mick Ramgrab alias ‘Steven Spielberg’ ook mee. Dit unieke trio voorziet de lezer en kijker dagelijks van alle nieuwtjes rondom het Nederlands Elftal, zodat jij niets hoeft te missen tijdens het EK! Gratis tip dus om ons YouTube-kanaal in de gaten te houden.

In het bekende radioprogramma werd Jesper gevraagd wat zij tot nu toe allemaal hebben meegemaakt in Duitsland. “We volgen het Nederlands elftal met een camper. Trainingen, wedstrijden, persconferenties, eigenlijk alles wat Oranje is.” De radiomannen haalden daarna zijn interview met Oranje-verdediger Denzel Dumfries naar voren en lieten een fragment horen. Hierin werd het ‘boos kijken’ van Dumfries aan de kaak gesteld, want de international leek niet echt blij met de overwinning op Polen. De rechtsback haalde zelfs Oranje-perschef Bas Ticheler erbij om te vragen hoe zijn gezichtsuitdrukking was. “We hebben de VAR erbij gepakt en daaruit bleek dat hij wel degelijk boos keek”, vertelde Jesper. Het leidde tot hilariteit bij de radio DJ’s van 3FM.

Bijzondere training

Langbroek ging verder: “Vandaag was een bijzondere training, want de families van het Nederlands Elftal waren aanwezig. Altijd leuk zo’n dag na de wedstrijd. Vroeger keek ik dat op tv en nu sta ik daar zelf met een camera te filmen. Ja, het is echt genieten.” Op de vraag wat hem opviel tijdens de training antwoordde hij: “Het was leuk om Wout Weghorst met zijn dochters te zien. Die waren gisteren niet aanwezig in het stadion, want die zijn nog erg jong en bovendien is zijn vriendin zwanger. Weghorst had gezegd: ‘Kom nou langs, want ik ga het winnende doelpunt scoren’, maar ja dat ging dus niet. Ook Steven Bergwijn met zijn zoontje gaf een bijzonder beeld. Je ziet die spelers normaal alleen op het veld, maar zo krijg je een heel ander beeld van ze, wat je normaal niet ziet.”

Verwachtingen van Oranje

Barend en Wijnand vroegen onze verslaggever ter plaatse naar zijn verwachtingen van dit Oranje tijdens het EK. “Ik genoot van de wedstrijd tegen Polen, maar er zat ook een heel frustrerend stuk in toen het 1-1 stond en iedereen zich afvroeg: ‘Komt dit nog wel goed?” Dat was hét moment voor Wout Weghorst. Het is toch wel lekker om die achter de hand te hebben. Hij heeft het eigenlijk weer gedaan voor Oranje. Omdat je dit wint, ga je toch een stuk gemakkelijker naar de wedstrijd tegen Frankrijk toe.” De 3FM-DJ’s denken zelfs dat Frankrijk wel te pakken is: “Na een goed toernooi speelt Frankrijk vaak een slecht toernooi. Wie weet gaan we ze pakken”, zei Barend van Deelen enthousiast.

‘Laatste keer Ronaldo’

Als Jesper naar zijn plannen voor de komende dagen wordt gevraagd, antwoordt hij: “Ik ga morgen alvast naar Leipzig voor Portugal – Tsjechië om Cristiano Ronaldo een keer live zien. Wellicht de laatste keer. Ik weet namelijk niet of zij de finale halen. Het is ook nog maar de vraag of wij dat halen met onze campers dus blijf vooral de vlogs op SoccerNews volgen.”

Stopt het EK al voordat het begint? | SN Oranje | EK Vlog #1

Gaat de camper de finale halen?

  • Jazeker!
  • Denk het niet
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie