Ronaldo laat zich gelden, Ierland wint ruim

Cristiano Ronaldo heeft maandagavond zijn voeten laten spreken. De steraanvaller leidde Portugal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië & Herzegovina naar een klinkende overwinning: 0-5.

Portugal scoort vijf keer in eerste helft

Portugal maakte eerder indruk zonder Ronaldo, maar voor de technische staf is hij indien fit nog altijd onaantastbaar. Op Bosnische bodem stond de aanvaller van Al-Nassr dan ook ‘gewoon’ aan de aftrap. Binnen twintig minuten bewees hij het ongelijk van de critici door tweemaal te scoren, waaronder een strafschop.

Nog voor rust liep Portugal verder weg van het thuisland. Bruno Fernandes maakte er 0-3 van, waar João Cancelo de marge naar vier bracht. Nog voor het rustsignaal deed ook João Félix een duit in het zakje door de uiteindelijke eindstand op het bord te zetten.

Met 24 punten uit acht kwalificatiewedstrijden is Portugal nog altijd foutloos. Slowakije blijft tweede na de 0-1 overwinning bij Luxemburg, dat de derde plaats bezet in Groep J. IJsland staat nu vierde dankzij een 4-0 overwinning op hekkensluiter Liechtenstein.

Groep B: Ierland wint in Oranje-groep

In de groep van het Nederlands elftal heeft Ierland maandagavond geen fout gemaakt. Directe kwalificatie voor het EK was al niet meer haalbaar, maar op bezoek bij Gibraltar werd desalniettemin een afgetekende zege behaald: 0-4. Evan Ferguon, Mikey Johnston, Matt Doherty en Callum Robinson maakten het verschil.

Is Portugal een serieuze kanshebber op het EK?