Voorspelling: Blijven IJsland en Oekraïne in de race voor een EK-ticket?

Foto: Voorspelling: Blijven IJsland en Oekraïne in de race voor een EK-ticket?

Voor het Europees kampioenschap in Duitsland zijn nog niet alle tickets vergeven. België, Slowakije en Roemenië weten nog niet welk land hen komt vergezellen tijdens het toernooi. De winnaar van play-offs Route B plaatst zich voor het EK. Welke landen maken na de halve finale van deze play-offs nog kans op het hoofdtoernooi? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Israël – IJsland en Bosnië en Herzegovina – Oekraïne. De winnaars van deze wedstrijden treffen elkaar volgende week in de finale van Play-offs B.

Israël – IJsland

Ondanks dat Israël geografisch gezien in Azië ligt, is het land al een tijd aangesloten bij de Europese voetbalbond. De Israëlische nationale ploeg heeft zich echter nog nooit geplaatst voor een Europees kampioenschap. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden kwam het land uit in een groep met Roemenië, Zwitserland, Wit-Rusland, Kosovo en Andorra. Israël werd, vrij verrassend, derde in de groep. Roemenië en Zwitserland waren te sterk, maar Wit-Rusland en Kosovo werden nipt verslagen.

Bondscoach Alon Hazan kan in de halve finale van deze voorrondes gebruik maken van een aantal goede spelers. Eran Zahavi is een van de blikvangers van dit elftal. De oud-spits van PSV zit niet altijd meer bij de selectie, maar met zijn ervaring is hij af en toe nog belangrijk voor de nationale ploeg. Het grootste talent en ook de duurste speler van de selectie is Oscar Gloukh. De 19-jarige aanvallende middenvelder speelt bij Red Bull Salzburg en zal met zijn creativiteit Israël moeten helpen tijdens het duel tegen IJsland.

De hoogtijddagen van de IJslandse nationale ploeg liggen achter de rug. In 2016 plaatste het land zich voor de eerste keer voor het EK en verrasten de spelers door het tot de kwartfinale te schoppen. Twee jaar later was er wederom een primeur en plaatste IJsland zich voor het WK in Rusland.

Het feit dat IJsland nog kans maakt op het EK is een vreemd verhaal. Het land werd vierde in de kwalificatiereeks achter Portugal, Slowakije en Luxemburg. Daarnaast eindigde het land als tweede in de Nations League, achter Israël. Daarin speelden de landen twee keer met 2-2 gelijk tegen elkaar.

IJsland behoudt een kans op kwalificatie vanwege de speciale rekenmethode die de UEFA heeft toegepast na de schorsing van Rusland. Doordat het IJslandse team minder wedstrijden heeft gespeeld dan andere landen in de Nations League, is het aantal behaalde punten niet vergelijkbaar. Om dit verschil op te vangen, worden de behaalde punten tegen de laatst geplaatste teams in andere groepen weggestreept, zodat een vergelijking met IJsland mogelijk is. Deze berekening heeft gunstig uitgepakt voor IJsland, waardoor het land nog steeds kans maakt om zich te kwalificeren voor het EK.

Israël – IJsland

Hoewel Israël als favoriet wordt beschouwd voor dit duel, kan IJsland niet worden genegeerd. Het land heeft geen geweldige tijd achter de rug, maar er komen steeds meer IJslandse talenten op de Europese velden naar voren. Israël kwam in de nations League twee keer niet voorbij IJsland. Bovendien heeft Israël geen echt thuisvoordeel: vanwege de oorlog in het land wordt deze wedstrijd in Boedapest gespeeld. Tip: wedden op ‘IJsland wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.20 bij Unibet.

IJsland

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bosnië en Herzegovina – Oekraïne

Bosnië en Herzegovina heeft een plek in de play-offs te danken aan de prestaties in de Nations League. Het land eindigde als vijfde in Groep J achter Portugal, Slowakije, Luxemburg en IJsland. Door eerder wel eerste te worden in de Nations League voor Finland, Montenegro en Roemenië maakt het land dus altijd nog kans.

Bondscoach Savo Milosević beschikt over een ervaren selectie. Met Edin Džeko, Miralem Pjanić en Sead Kolašinac lopen er drie ervaren krijgers rond bij de nationale ploeg. Er komen ondertussen wel een aantal jonge talenten als Amar Dedić en Benjamin Tahirović door, maar met een gemiddelde leeftijd van 27,5 jaar moet Bosnië en Herzegovina het vooral hebben van de ervaren spelers.

Als gevolg van de laatste plaats die Oekraïne behaalde in de Nations League, achter landen als Spanje, Duitsland en Zwitserland, waren de spelers goed op de hoogte van hun situatie. Tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK moest de selectie presteren, en dat deden ze ook. Oekraïne eindigde als derde, achter Engeland en Italië. Hoewel het land evenveel punten behaalde als Italië, bleken de Italianen sterker in de onderlinge confrontaties.

Sergiy Rebrov werd in juni aangesteld als bondscoach van Oekraïne. Als we naar de selectie kijken, zou het land niet misstaan op het toernooi in Duitsland. Er zijn tal van (sub)toppers in de selectie. In de achterhoede kan Rebrov vertrouwen op Andriy Lunin, Oleksandr Zinchenko en Ilya Zabarnyi. Op het middenveld zijn Ruslan Malinovskyi, Viktor Tsygankov en Georgiy Sudakov spelers om in de gaten te houden. Bovendien is Artem Dovbyk een uitstekende spits die de nationale ploeg naar de finale van de Play-offs B kan schieten.

Bosnië en Herzegovina – Oekraïne

De selectie van Oekraïne is aanzienlijk sterker dan die van Bosnië en Herzegovina. In deze knock-outwedstrijd zouden de kwaliteiten van de Oekraïners doorslaggevend moeten zijn. Wedden op ‘Meer dan 1.5 doelpunten door Oekraïne’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.14 bij Unibet.

Meer dan 1.5 doelpunten door Oekraïne

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:00
155+
‘Virgil van Dijk kan terugkeren in Eredivisie’
14:48
23+
Engeland niet overtuigd van Slot: “Ten Hag in vermomming”
14:26
3+
PEC stijgt naar middenmoot door zege op concurrent Heracles
14:12
14+
Effectief en zakelijk AZ ontdoet zich in subtopper van NEC
13:48
3+
Opstellingen RKC en Utrecht: ook hier degradatiekandidaat tegen subtopper
13:29
10+
De opstellingen van Sparta en Volendam: grote belangen voor beide clubs
13:09
504+
‘Recordbedrag voor Feyenoorder’
12:50
27+
Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden
12:31
204+
‘Ajax en PSV concreet voor Eredivisie-verdediger’
12:11
85+
Brands laat zich uit over transfertarget: “Een interessante speler”
12:00
498+
Waarom Liverpool niet kiest voor Bosz maar voor Slot
11:42
6+
Concurrenten PEC Zwolle en Heracles brengen opstellingen naar buiten
11:31
38+
AZ en NEC met sterke opstellingen klaar voor ‘kraker’
11:07
332+
Kraaij junior ziet ‘lachwekkend’ bedrag voor Slot
10:46
154+
‘Ten Hag-exit onhoudbaar’
10:26
725+
‘Ajax-terugkeer van Jonk goed mogelijk’
10:15
87+
Van der Vaart haalt herinneringen op: “Nooit tot me doorgedrongen”
09:47
688+
‘Slot haalt oud-Feyenoorder naar Liverpool’
09:25
971+
Van Persie spreekt zich uit over hoofdtrainerschap Feyenoord
09:13
431+
“Ik ben toen terecht weggestuurd bij Ajax”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie