Oud AZ-aanvaller Gudmundsson in hetzelfde rijtje als Ronaldo en Van Nistelrooij

Foto: Oud AZ-aanvaller Gudmundsson in hetzelfde rijtje als Ronaldo en Van Nistelrooij

Albert Gudmundsson wist op donderdagavond een hattrick te maken in de halve finale van de play-offs voor het EK. Door deze hattrick heeft hij zich in hetzelfde rijtje als Cristiano Ronaldo en Ruud van Nistelrooij geschoten.

Evenaring van record van Ronaldo en Van Nistelrooij

Gudmundsson speelde een aantal jaar geleden nog bij AZ, maar komt tegenwoordig uit voor Genoa op clubniveau. Bij de Italiaanse club is hij de belangrijkste aanvaller en maakt hij indruk. De vorm die Gudmundsson wekelijks laat zien in Italië heeft hij meegenomen naar IJsland. Het land nam het op tegen Israël in de halve finale van de play-offs rondom het EK. De oud-speler van AZ maakte een hattrick tegen Israël waardoor IJsland zich heeft geplaatst voor de finale tegen Oekraïne. De winnaar van dit duel plaatst zich voor het Europees kampioenschap in Duitsland.

Door deze hattrick komt Gudmundsson in een illuster rijtje met Ronaldo en Van Nistelrooij terecht. Hij is namelijk de derde speler ooi die in een internationale play-off wedstrijd een hattrick heeft gemaakt. Van Nistelrooij deed dit in 2003, terwijl Ronaldo dat in 2013 heeft gedaan.

Juventus en Internazionale vechten om Gudmundsson

Journalist Rudy Galetti weet ook te melden dat de speler van Genoa na dit seizoen kan vertrekken bij de club. Koploper Internazionale heeft interesse in de diensten van Gudmundsson, net als De Oude Dame. Tottenham Hotspur ligt op de loer en is ook geïnteresseerd in de handtekening van de IJslander.

Wat moet Gudmundsson doen?

  • Vertrekken naar Inter of Juventus
  • Kiezen voor Tottenham
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie