Dit zijn de landen die zich hebben geplaatst voor het EK 2024

Foto: Dit zijn de landen die zich hebben geplaatst voor het EK 2024

Donderdagavond hebben Hongarije en Slowakije zich weten te kwalificeren voor het EK 2024 in Duitsland. Daarmee voegden de twee landen zich bij de negen deelnemers die al geplaatst zijn, waardoor het totaal aantal landen dat zich gekwalificeerd heeft nu op elf staat. De Hongaren hadden genoeg aan een punt tegen Bulgarije, terwijl Slowakije met een overwinning op IJsland zich wist te plaatsen.

Gelukkig Hongarije

Hongarije had het echter knap lastig tegen het al reeds uitgeschakelde Bulgarije. De Hongaren kwamen via Martin Adam nog wel een 0-1 voorsprong, maar zagen de Bulgaren snel langszij komen. Vlak voor tijd leek een stunt in de maak toen Kiril Despodov Bulgarije vanaf de stip op voorsprong zette. Hongarije wist echter in extremis (97e minuut) nog op gelijke hoogte te komen door een eigen doelpunt van de Bulgaar Alex Petkov, waardoor plaatsing voor het EK een feit werd.

Slowakije probleemloos door

Slowakije kende minder problemen met IJsland, dat geen kans meer maakte op plaatsing voor het EK. Bij de Slowaken stonden onder meer Feyenoord-verdediger David Hancko en voormalig Eredivisie-spelers Robert Bozenik en Stanislav Lobotka in de basis. Ook kwam oud FC Groningen-speler Tomas Suslov als invaller nog binnen de lijnen. Hoewel IJsland nog wel op voorsprong kwam via Orri Oskarsson, trok Slowakije daarna het duel vlot naar zich toe. Via Juraj Kucka en Ondrej Duda ging men met een 2-1 voorsprong de rust in, waarna die na de pauze verder werd uitgebreid door doelpunten van Duda en Lukas Haraslin. Andri Gudjohnsen deed nog wat terug, maar daar bleef het uiteindelijk ook bij. Door de zege legde Slowakije beslag op de tweede plaats achter het al geplaatste Portugal.

Landen die geplaatst zijn voor EK 2024:

Duitsland (Gastland)
België
Portugal
Frankrijk
Spanje
Schotland
Turkije
Oostenrijk
Engeland
Hongarije
Slowakije

Zie jij Hongarije of Slowakije ver komen op het EK?

  • Ja, zijn tot een verrassing in staat
  • Nee, die vliegen er snel uit
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie