Engeland zeker van EK, Italië in de problemen

Foto: Engeland zeker van EK, Italië in de problemen

Het is allerminst zeker dat Italië volgend jaar zomer de Europese titel gaat verdedigen. De EK-winnaar van 2021 verloor dinsdagavond met 3-1 van Engeland en staat nu derde in de kwalificatiefase.

Britten revanche voor EK-finale

Italië nam op Wembley nog wel de leiding. Voormalig PSV-aanvaller Gianluca Scamacca maande de Engelse voetbalfans tot stilte middels zijn eerste interlandtreffer, maar na iets meer dan een half uur spelen stond het alweer gelijk. Jude Bellingham werd gevloerd in het strafschopgebied en wie anders dan Harry Kane benutte het buitenkansje: 1-1.

In de EK-finale van 2021 bleek Italië nog te sterk voor Engeland, maar ditmaal pakte het onderonsje op Wembley anders uit voor de bezoekers. Twee steraanvallers bezorgden de manschappen van bondscoach Gareth Southgate de overwinning in Groep C. Marcus Rashford bracht de Engelsen op voorsprong alvorens Kane met zijn tweede van de avond de beslissing opeiste.

Engeland is dankzij dit resultaat al zeker van een EK-ticket. In dezelfde groep won Oekraïne met 1-3 van Malta, waardoor zij Italië passeren als nummer twee. De Italianen moeten derhalve serieus aan de bak om te voorkomen dat het opnieuw een groot eindtoernooi mist.

Scoreverloop: 0-1 (15′) G. Scamacca, 1-1 (32′) H. Kane (strafschop), 2-1 (57′) M. Rashford, 3-1 (77′) H. Kane

Overige uitslagen EK-kwalificatiefase:

Groep G: Litouwen – Hongarije 2-2, Servië – Montenegro 3-1

Groep H: Finland – Kazachstan 1-2, Noord-Ierland – Slovenië 0-1, San Marino – Denemarken 1-2

Gaat Engeland hoge ogen gooien op het EK?

  • Ja
  • Nee
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie