Griekenland vergroot Nederlandse zorgen

Foto: Griekenland vergroot Nederlandse zorgen

Het Nederlands elftal moet serieus aan de bak om een EK-ticket te bemachtigen. Niet alleen verloren de oranjehemden vrijdagavond van Frankrijk (1-2), maar concurrent Griekenland won ook nog eens in Ierland: 0-2.

Grieken passeren Oranje in Groep B

Nederland en Griekenland begonnen deze avond met elk negen punten, waarbij de Grieken wel één wedstrijd meer speelden. Komende maandag treffen beide landen elkaar in Athene, maar in aanloop naar deze clash werd in de EK-kwalificatiefase al een gevoelige tik uitgedeeld.

Ondanks zijn bloedvorm bij AZ werd Vangelis Pavlidis op de bank gehouden bij Griekenland. Voormalig VVV-spits Giorgos Giakoumakis kreeg de voorkeur en hij beschaamde het vertrouwen niet door de score te openen in Ierland. Giorgos Masouras verdubbelde de marge zelfs in Grieks voordeel.

Door dit resultaat kan er een streep door Ierland en de EK-kansen van dat land. Zij blijven immers steken op drie punten. Griekenland pakt daarentegen drie punten voorsprong op Nederland, waardoor de wedstrijd van maandagavond meteen cruciaal lijkt.

Scoreverloop: 0-1 (20′) G. Giakoumakis, 0-2 (45′) G. Masouras

Groep F: België wint in Oostenrijk

In Groep F heeft België vrijdagavond goede zaken gedaan. De Rode Duivels boekten op bezoek bij Oostenrijk een 2-3 overwinning. Dodi Lukebakio maakte het verschil met twee doelpunten, waar ook Romelu Lukaku zijn doelpunt meepikte. Konrad Lainer en Marcel Sabitzer maakten het weer spannend, mede door de rode kaart van Amadou Onana.

In dezelfde groep won Azerbeidzjan met 0-2 bij Estland. België is de fiere koploper met zestien punten, waar Oostenrijk met dertien punten eveneens op koers blijft voor deelname aan het EK van 2024. Zweden, dat donderdag vriendschappelijk speelde, is de huidige nummer drie met zes punten.

Uitslagen Groep J: IJsland – Luxemburg 1-1, Liechtenstein – Bosnië & Herzegovina 0-2, Portugal – Slowakije 3-2

Gaat Oranje het EK halen?

  • Ja
  • Nee
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie